Hamdija Abdić Tigar prvoosumnjičeni za ubistvo Vlade Šantića 1995. u Cazinu
Foto: Printscreen Yt

Istraga zločina

Hamdija Abdić Tigar prvoosumnjičeni za ubistvo Vlade Šantića 1995. u Cazinu

Crna Hronika -
Protiv bivšeg komandanta 502 brigade Petog korpusa ARBiH, i još šest osoba službenici Federalne uprave policije podneli su Tužilaštvu USK-a izveštaj zbog ubistva generala majora HVO

BIHAĆ - Protiv Hamdije Abdića Tigra, bivšeg komandanta 502 brigade Petog korpusa ARBiH, i još šest osoba službenici Federalne uprave policije podneli su Tužilaštvu USK-a izveštaj zbog ubistva generala majora HVO-a Vlade Šantića.

Pored prvoosumnjičenog Abdića, izveštaj se odnosi i na D.K, J. T, R. B, R. R, I. A. i E. K, svi sa područja USK-a, a svi oni se terete za ubistvo i organizovani kriminal.

Postupajući po naredbi o sprovođenju istrage, službenici FUP-a utvrdili su da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni 1995. godine na području Cazina učestvovali u ubistvu generala Šantića, čije telo do sada nije pronađeno.

Istraga u ovom predmetu ponovno je otvorena 2013. godine, a pripadnici FUP-a su obavljali određene provere na nekoliko lokacija.

Među lokacijama koje su pretresane bila je stara železnička stanica u Bihaću, koja je u ratu bila sedište Vojne policije 502 brigade. U tom objektu forenzičari su tragali za dokazima (biološkim tragovima) koji bi pokazali da li je Šantić tu doveden iz hotela Sedra i pretučen.

Na taj pretres pozvani su bivši vojni policajci Jasmir Topal, Ramiz Bajramović i Ramiz Ružnić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track