SPREMA SE ČISTKA ŽIRIJA U ZVEZDAMA GRANDA Šaulić: Momci i devojke ne treba da trpe šikaniranje
Foto: Damir Dervišagić

Šaban ne voli da šikanira takmičare

SPREMA SE ČISTKA ŽIRIJA U ZVEZDAMA GRANDA Šaulić: Momci i devojke ne treba da trpe šikaniranje

Stars -

Pevač Šaban Šaulić razočaran je što pojedini članovi žirija muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ šikaniraju takmičare, jer smatra da ti mladi ljudi to nisu zaslužili.

On se trudi da kandidate sluša kako pevaju, a ne da komentariše njihov stajling i ponašanje.

"Ti momci i devojke nisu dužni da slušaju kako ih neko šikanira komentarima, jer ne simpatiše njihov način pevanja ili kako su obučeni. Nisam kao ostali da se na taj način ponašam prema tim mladim ljudima. Ja sam tu da im dam podstrek i nadu, jer su dobili izvanrednu šansu u životu. U 90 odsto slučajeva slušam kako pevaju i to mi je najbitnije, a ne da gledam kako su obučeni, kao neki članovi žirija", rekao Šaulić. Nedavno je objavljeno kako Saša Popović sprema čistku među članovima žirija, ali se pevač za sebe ne plaši.

Foto Dragan Kadać
Foto Dragan Kadać

"Pročitao sam da sprema čistku, ali nikakvih problema nije bilo sa mnom. Koliko znam, ja ostajem, a on je ipak gazda i ima prava da menja šta i koga. Kako bude, biće. Trebalo bi nove likove dovesti u žiri, ali sada treba gledati ko je adekvatan i zanimljiv za taj šou program", objašnjava Šaulić, koji se i dalje drži toga da izgled takmičara nije najbitniji faktor da neko postane zvezda.

"Saši Popoviću je zanimljiv izgled i stajling, ali to nije najbitnija stvar. Mnogo je važnije kako neko peva. Doveli su me da ocenjujem njihovo pevanje, a ne izgled. Davao sam kandidatima i negativne komentare, ali to je uvek bilo za njihovo dobro. Bilo je slučajeva da takmičari posle drugog ili trećeg kruga umisle da su velike zvezde, što se kasnije pokaže kao greška. Za razliku od drugih, dajem im mnogo blaže komentare, nemam razloga da ih napadam. Uvek to može na mnogo lepši način da se kaže i da takmičar to prihvati. Žiri zna da eksplodira, ali to ne sme da se događa", iskren je Šaban. Bez obzira na to što smatra da je dobar glas najvažniji, slaže se da treba da paze kako se pojavljuju na sceni.

"Neki kandidati dođu kao da su krenuli na utakmicu, u farmerkama i beloj majci koja je pohabana i nikakva. To nije za scenski nastup. Uvek morate da nosite nešto što vredi, bar sam tako ja uvek radio. Nikad ne treba da potcenite publiku i da pred nju izađete kao da ste izašli u grad ili otišli na pecanje", objašnjava kralj narodne muzike.

U javnosti se često spekuliše koliko novca dobija žiri za učešće u tom takmičenju, ali Šaban tvrdi da ne dobijaju ništa.

"Nama nije plaćeno da budemo u žiriju. Nisu svi članovi žirija ekskluzivci, ali ipak se nalaze tu. Ne živimo mi od toga, imamo svojih angažmana od kojih živimo", kaže Šaban, kom u emisiji nedostaje Zorica Brunclik.

"Zorica je bila izvanredna u žiriju, izuzetno je lepo radila. Šteta što više nije u žiriju", zaključuje Šaulić.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track