BRUKA U MAJDANPEKU: U crkvi sveće pet puta skuplje!
Foto: Nemanja

Zloupotreba u apokaliptičnom gradu

BRUKA U MAJDANPEKU: U crkvi sveće pet puta skuplje!

Srbija -
Građani tvrde da su zbog nedostatka sveća u prodavnicama morali papreno da ih plaćaju u hramu Svetih apostola Petra i Pavla

BEOGRAD - Građane Majdanpeka, koji su četiri dana bili bez struje, vode i grejanja snašlo je niz muka, a ono što je dodatno sve šokiralo je nečuveno poskupljenje sveća u lokalnoj crkvi - cena im je bila 20 dinara, a sada se prodaju po 100!- Kad su sveće rasprodane u prodavnicama, krenuli smo da ih kupujemo u crkvi, one male voštane koštaju 100 dinara, a velike, slavske se prodaju po 300 dinara! Rekli su nam da su to regularne cene, ali znam da su te male koštale dvadesetak dinara - javio nam se ogorčeni građanin Majdanpeka, a tokom dana smo dobili još pritužbi iz tog grada na ovu temu.

Danima bez struje i grejanja... Majdanpečani
Danima bez struje i grejanja... Majdanpečani

Gore po sedam danaVlado Vuković, sveštenik Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Majdanpeku, oštro negira da su sveće poskupele.- Nikakvog poskupljenja nije bilo. Voštane sveće su oduvek bile po toj ceni i to može da se proveri, a ja tvrdim pred Bogom i ljudima da niko nije uradio nikakvu zloupotrebu. Slavska sveća koja košta 300 dinara može da gori sedam dana i sedam noći, pa ta cena i nije visoka. Onaj ko tvrdi da su sveće poskupele verovatno davno nije ušao u crkvu - priča otac Vuković i dodaje da su pojedincima koji nisu imali novac sveće poklanjali.

Bez krivičnih delaKontrolom tržišne inspekcije utvrđeno je da su maloprodajni objekti u Majdanpeku snabdeveni dovoljnom količinom osnovnih životnih namirnica i da u njima nije bilo zloupotreba.Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da nije izvršeno nijedno krivično delo na teritoriji te opštine.

Izvređali gaVELJO, BOLJE DA NISI NI DOLAZIO!Iako je situacija u Majdanpeku danima apokaliptična, Velja Ilić, ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, pojavio se tek juče, a građani su ga dočekali s negodovanjem.- Gde si bio dosad?! Bolje da nisi ni došao kad se tek sada pojavljuješ. Možeš slobodno i da odeš! - vikali su razljućeni Majdanpečani.Još se radiNAPOKON STIGLA STRUJAU Majdanpek je juče po podne napokon stigla struja. Ekipe Elektromreže Srbije uspele su da premoste kvarove nastale u ponedeljak na dalekovodima usled ledene kiše, snega i jakog vetra. Monteri će ostati u ovom gradu za slučaj da ponovo dođe do havarije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track