POGLEDAJTE VIDEO: Šta je sve policija zaplenila u akciji Grom 1!
Foto: Printscereen

Ovako je izgledala akcija razbijanja narkomafije

POGLEDAJTE VIDEO: Šta je sve policija zaplenila u akciji Grom 1!

Crna Hronika -
Policija oduzela 19.540,02 grama kokaina, heroina, marihuane i droge amfetaminskog tipa, 938 tableta sintetičkih droga, 63 paketića heroina, 72 paketića marihuane, paketić hašiša, paketić kokaina, četiri bočice metadona

BEOGRAD - U ranim jutarnjim časovima 28.12.2013. policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalne antiterorističke jedinice, Protivterorističke jedinice, Žandarmerije i 27 policijskih uprava, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima, a po zahtevu Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, izvršili su istovremenu, koordiniranu centralnu akciju „Grom 1“, na području Republike Srbije.

U akciji "Grom 1", niška policija otkrila je tri laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, 14 osoba je zadržano, a protiv dve osobe podnete su krivične prijave u redovnom postupku, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu. Policija je zaplenila jednu pušku, jedan pištolj, oko 1.000 metaka različitog kalibra i 40 umetničkih slika, čije se poreklo utvrđuje, rečeno jeu Policijskoj upravi.

Policija je danas objavila i snimak akcije Grom 1 u okviru kojoj su uhapšeni narkodileri. Prvi snimak koji se pojavio u javnosti policija je načinila jutros u Nišu tokom jedne racije kada je otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika I kada su zaplenjene velike količine marihuane

U dosadašnjim aktivnostima izvršen je pretres na 1165 adresa, na kojima je do sada pronađeno 1045 osoba, i tom prilikom u 250 zaplena.

U današnjoj istovremenoj akciju "Grom 1" na području Srbije određena je mera zadržavanja do 48 sati za 124 osumnjičene osobe, tužilaštvu je sprovedeno sedam osoba, oduzeto skoro 20 kilograma različite vrste droge, više od 50 vrsta različitog oružja, pronađeno je šest osoba po potragama, rasvetljeno osam krivičnih dela. Oduzeto je 19.540,02 grama kokaina, heroina, marihuane i droge amfetaminskog tipa, 938 tableta sintetičkih droga, 63 paketića heroina, 72 paketića marihuane, paketić hašiša, paketić kokaina, četiri bočice metadona, saopštio je MUP Srbije.

Foto: Printscreen RTS
Foto: Printscreen RTS

Zaplenjeno je 16 vagica za precizno merenje, pet laboratorija za proizvodnju marihuane sa 200 stabljika i 30 tegli sa osušenom marihuanom, 31 pištolj, 23 puške bez dozvole, pištolj-olovka, 3.177 komada municije, navodi se u saopštenju.

U akciji je, kako se navodi, oduzeto 504 grama plastičnog eksploziva, jedna detonatorska kapisla, štapin, jedna bomba, 74.000 evra, šest automobila visoke klase u vlasništvu dilera droge, tri vozila i dva kombi vozila sa falsifikovanim oznakama.Izvršen je pretres na 1.165 adresa, na kojima je pronađeno 1.045 osoba, navodi se u saopštenju i ističe da će redovnim putem, po nalogu nadležnih tužilaštava biti podnete krivične prijave protiv 115 lica.

Zaplene i hapšenja po Srbiji

Šabačka policija saopštila je da je pretresla 40 lokacija i privela 45 osoba, sedam je zadržano, a četvoro ljudi je u skraćenom postupku sprovedeno nadležnim sudijama, dok će krivične prijave u redovnom postupku biti podnete protiv još četiri osobe. U 19 zaplena oduzeto je ukupno 260 grama narkotika, od kojih 76 grama heroina, 121 grama marihuane, 9,3 grama kokaina, 52 grama amfetamina grama i 23 tablete sa liste opojnih droga, a pronađene su i tri digitalne vage za precizno merenje.

Oduzeti su jedna automatska puška, dva lovačka karabina, dva pištolja, vazdušna puška i 58 komada municije. Šabačka policija oduzla je i 895 kilograma duvana i mašina za seckanje duvana. Rasvtljena je i serija teških krađa kladionica i kuća u Šapcu, a tom prilikom pronađeno je sedam LCD televizora, jedan LCD monitor, dva kućišta za računare i laptop. Šabačka policija pronašla je i jednu osobu sa poternice.

U Novom Pazaru pretreseno je 18 lokacija i privedeno 17 osumnjičneih, do kojih je troje zadržano do 48 sati u policiji. Policijski pritvor određen je D.D. (1989) iz Tutina, M.C. (1971) iz Sjenice i E.S. (1949) iz Novog Pazara kod kojih je pronađeno vatreno oružje. "Prilikom pretresa pronađeno je šest pištolja, jedna lovačka puška i oko 300 komada razne vrste municije u ilegalnom posedu", saopštila je novopazarska policija.

U Požarevcu petoro uhapšeno zbog narkotika

U današnjoj akciji "Grom 1" na teritoriji Braničevskog okruga pretresena je 51 lokacija, za pet osumnjičenih osoba je određeno zadržavanje, a oduzeto je 153,89 grama droge i 343 komada tableta.

U Velikom Gradištu u porodičnoj kući pronađena je laboratorija za proizvodnju marihuane sa 14 stabljika marihuane i sasušenim semenkama marihuane, saopštila je policija u Požarevcu.

Pronađene su po jedna lovačka i vazdušna puška, više komada pištoljske municije, okvir za pištolj 7,62 mm, putničko vozilo "audi a 8" metalna drobilica, lap-top koji potiče iz ranije izvršenog krivičnog teške krađe, sedam saobraćajnih knjižica, 15 ključeva za startovanje vozila i beogradske registarske tablice za putničko vozilo.

Zrenjaniska policija je, u današnjoj akciji "Grom1", izvršila preteres stanova, kuća i drugih prostorija na 27 lokacija i pronašla 1.860 grama supstance za koju sumnja da je opojna droga marihuana, saopšteno je iz Policijske uprave u Zrenjaninu.

Policija je najavila da će podneti krivične prijave protiv dve osobe, zbog osovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

http://www.youtube.com/watch?v=6zWI9l9VY-Q
http://www.youtube.com/watch?v=FiR4zx6yqvQ
http://www.youtube.com/watch?v=t1FP_mFmnHw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track