Aleksandar Antić: Predstoji nam teška noć na putevima Srbije

Opasnost još traje

Aleksandar Antić: Predstoji nam teška noć na putevima Srbije

Srbija -
Antić je najavio da će putarska preduzeća, koja su u trećem od četiri moguća stepena pripravnosti, tokom noći posipati magnezijium-hlorid na mostove i velike uspone, jer je to sredstvo koje najbolje deluje na temperaturama do minus sedam stepeni

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je večeras da je pred putarima teška noć, a da će stanje na putevima u naredna dva dana biti još teže, jer se najavljuje i ledena kiša, i apelovao na građane da ne kreću na put bez preke potrebe, posebno na području Vojvodine.

Antić je novinarima, tokom posete bazi Preduzeća za puteve Beograd na Zrenjaninskom putu, rekao da će, od trenutka kada se potpuno probiju smetovi na deonici od Čente prema Perlezu, na čemu trenutno rade ekipe putarskih preduzeća i vojske, saobraćaj na toj deonici biti obustavljen do normalizacije stanja.

Ne želimo da rizikujemo da se izgube ljudski životi, objasnio je on.

Antić je istakao da je danas na delu pokazana koordinacija svih nadležnih službi u spašavanju zavejanih kod Perleza i Stajićeva, a da je svoj poseban doprinos dala vojska, koja je angažovana i na drugim kritičnim mestima.

On je naveo i da je saobraćaj na autoputu kod Feketića bio sat vremena u blokadi, a da je i ona probijena nešto posle 20:00 časova.

Antić je najavio da će putarska preduzeća, koja su u trećem od četiri moguća stepena pripravnosti, tokom noći posipati magnezijium-hlorid na mostove i velike uspone, jer je to sredstvo koje najbolje deluje na temperaturama do minus sedam stepeni.

Zbog ledene kiše koja se očekuje na svim državnim putevima prvog reda posipaće se so, i to čista, za razliku od mešavine koja je stavljana u prethodnim zimskim sezonama.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vanja Vukić, koji rukovodi Republičkim štabom za vanredne situacije u odsustvu premijera Ivice Dačića, rekao je da MUP preduzima sve potrebne korake kako ne bi došlo do novog zavejavanja vozila na putevima i da su u tu akciju uključene sve organizacione jedinice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track