BOGATILI SE NA TUĐOJ NEMOĆI: Prodavali lažne lekove za potenciju!
Foto: Thinkstock

U BEČU UHAPŠENA FARMAKO BANDA

BOGATILI SE NA TUĐOJ NEMOĆI: Prodavali lažne lekove za potenciju!

Austrija -
Prevaranti od septembra 2012. godine u Beču putem interneta prodaju medikamente za potenciju "viagru", "cialis" i "levitra"

BEČ - Državno tužilaštvo u Beču podiglo je optužnicu protiv šestoro pripadnika internacionalne bande koja se bavila prodajom lažnih lekova putem interneta.

Osumnjičeni su razotkriveni tokom policijske operacije „Vigorali“, sprovedene u Beču, Mađarskoj i Velikoj Britaniji. Prema optužnici oni se terete da su prodajom lažnih tableta za potenciju prevarili najmanje 120.000 osoba.Prevaranti su na oko 50 internet stranica, među kojim su i www.apotheke-austria.com, www.pharmathek-europe.com und www.meddirekt.com, prodavali sredstva za potenciju "viagru", "cialis" i "levitra".

Zbog veoma niske prodajne cene potražnja kupaca je bila enormna, piše dnevni list Hojte. Prema optužnici prevaranti su u septembru 2012. godine u Beču u prodaju pustili medikamente, koji imaju manje i/ili potpuno drugo dejstvo od originalnih tableta.

Za organizatora ove prevare označen je Izraelac Rafael T, vrbovan od strane trojice muškaraca i poslat u Beč da razvije posao. Osim Rafaela T. optuženi su i njegov stariji brat, njegova sestra i njen dečko, kao i još dve muške osobe. Njima se stavlja na teret teška prevara, pranje novca i prekršaj zakona prodaj medikamenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track