Beograd daje u zakup više od pet hiljada hektara zemljišta!
Foto: KURIR

Poljoprivreda

Beograd daje u zakup više od pet hiljada hektara zemljišta!

Beograd -
Zemljište koje će moći da se uzme u zakup nalazi se na teritorijama opština Barajevo, Voždovac, Grocka, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica

BEOGRAD - Sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda objavio je danas oglas za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup 5.291 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada.

Zemljište koje će moći da se uzme u zakup nalazi se na teritorijama opština Barajevo, Voždovac, Grocka, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica.

Zemljište se daje u zakup isključivo za poljoprivrednu proizvodnju, ne može se koristiti u druge svrhe i ne može davati u podzakup.

Pravo učešća na javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini imaju pravna i fizička lica koje su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i imaju aktivan status.

Rok za podnošenje dokumentacije za prijavljivanje je 31. januar. Gradski sekretar za poljoprivredu Ivan Sočo izjavio je, kako se navodi na sajtu Skupštine grada, da na teritoriji Beograda postoji dosta obradivih površina koje su u državnoj svojini, pa je konkurs za njihov zakup od velikog značaja i za grad i za poljoprivrednike.

"Na ovaj način grad Beograd, kao i prethodnih godina, podstiče razvoj poljoprivrede, a individualnim poljoprivrednim proizvođačima omogućava da prošire svoje kapacitete, postanu konkurentniji na tržištu i pribave hranu za stoku ukoliko je imaju", kazao je Sočo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track