BEOGRAD: Optužen silovatelj sa Mostarske petlje!

Napastvovao žene noću

BEOGRAD: Optužen silovatelj sa Mostarske petlje!

Crna Hronika -
Gojković je optužen za dva silovanja i šest pokušaja. Predmet je trenutno pred Krivičnim vanraspravnim većem Višeg suda, koje treba da potvrdi optužnicu, nakon čega će početi suđenje

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vojnog policajca Dejana Gojkovića (33) iz Bele Crkve, optuženog za seriju silovanja na Mostarskoj petlji.

Vojni policajac je napastvovao žene u noćnim satima.

Gojković je optužen za dva silovanja i šest pokušaja. Predmet je trenutno pred Krivičnim vanraspravnim većem Višeg suda, koje treba da potvrdi optužnicu, nakon čega će početi suđenje.

Gojković je uhapšen krajem novembra 2013. kada ga je iz zasede privela Biljana Petrov, inspektorka Trećeg odeljenja beogradske policije.

Vojni policajac je prvi napad počinio 2010, a poslednji nekoliko dana pre hapšenja, kada je pokušao da siluje devojku (22). Dejan GojkovićSilovatelju su meta bile žene svih starosnih dobi, pa čak i dve maloletnice.

Žrtve je sačekivao u večernjim satima na autobuskim stajalištima na “Mostaru”, odakle ih je pratio do stepeništa koja vode ka mostu Gazela. Žrtvama je prilazio s leđa, obarao ih na zemlju, a potom silovao.

Identifikovan je pomoću DNK tragova koji su pronađeni na odeći jedne žrtve.

Gojković je oženjen i otac dvoje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja