Ceca Kitić: Publika ruši Brazil i donosi titulu prvaka sveta

Analiza

Ceca Kitić: Publika ruši Brazil i donosi titulu prvaka sveta

Ostali sportovi -
Publika u igri dva ujednačena tima, može biti onaj tas, koji će prevagnuti na našu stranu i prtljag koji će rivalke poneti ka aerodromu olakšati za težinu pehara namenjenog šampionu planete

Najbolja rukometašica sveta svih vremena Svetlana Kitić za „Kurir sport“ priča o pobedi rukometašica Srbije nad Poljskom (24:18), plasmanu u finale Svetskog prvenstva i očekivanjima od meča sa Brazilom, ali naglašava da se drugi meč protiv najprijatnijeg iznenađenja na takmičenju ne treba porediti sa porazom iz Niša (23:25).

„Neverovatno sam se osećala tokom polufinala u Areni. Bez pritiska, sa uživanjem sam gledala utakmicu, čak sam se što mi nije svojstveno osvrtala po dvorani da osmotrim navijanje. Falio mi je samo šapanjac.

Sve je u igri srpskog tima bilo odlično. Odbrana od starta maksimalno pokretna i snažna, dala je obema devojkam na golu samopouzdanje i sigurnost, a sa druge strane napad je bio razigran i raznovrstan. Sve je teklo, samo kako se poželeti može.

Ne zato što je Poljska igrala loše i što sam od njih očekivala više, već pre svega što su poučene iskustvom iz prošle godine devojke bile maksimalno spremne za sve što ih je očekivalo. Potpuno mirne, nije ih omela euforija oko njih, znale su šta je cilj i ostvarile ga. Plasirale su se u finale, uzele medalju i pokazale da su veliki tim.

Sada sledi veliko finale. Sa Brazilom, koji je pokazalo uz Srbiju najkvalitetniji i najlepši rukomet. Neću da pričam o meču koji su dva tima igrala u Nišu jer to nije bitno, niti može mnogo da pomogne. U nedelju u nadam se punoj Areni gledamo novi meč, dve napadački raznovrsne ekipe, koje igraju snažnu i uigranu odbranu i u kojima golmani briljiraju.

Ako su dva tima toliko ujednačena, onda je jasno da publika može biti prevaga. Onaj tas, koji će prevagnuti na našu stranu i prtljag koji će Brazilke poneti ka aerodromu olakšati za težinu pehara namenjenog prvaku sveta. Moramo sve vreme podržavati tim, rasteretiti ga pritiska i pustiti devojke da igraju rukomet. Ako tako bude spiker u dvorani će tokom proglašenja pobednika uzviknuti: „Srbija je svetski šampion!“, rekla je Svetlana Kitić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track