UHAPŠEN TAČIJEV SRBIN: Kosovski poslanik pretio sunarodniku!

Divljao po Čaglavici

UHAPŠEN TAČIJEV SRBIN: Kosovski poslanik pretio sunarodniku!

Crna Hronika -
Na ponašanje Saše Đokića požalio se jedan Srbin koji je policiji rekao da je ovaj sa psom ušao u njegov ugostiteljski objekat u i da je pretio njegovim gostima

PRIŠTINA - Policija Kosova odredila je 48-časovno zadržavanje za poslanika Skupštine Kosova iz Socijaldemokratske partije Sašu Đokića, potvrdila je portparolka policije Sabrije Kamberi.

Ona je rekla da je Đokić pritvoren u petak uveče.

"Posle dve žalbe koje je policija Kosova dobila u petak intervenisala je i uhapsila osumnjičenog, koji su suprostavljao hapšenju", rekla je Kamberi.

Kamberi je portvrdila da se prvo na ponašanje poslanika Đokića žalio jedan Srbin koji je policiji rekao da je ovaj sa psom ušao u njegov ugostiteljski objekat u Čaglavici i da je pretio njegovim gostima.

Druga žalba je zbog vređanja na nacionalnoj osnovi radnika jednog preduzeća albanske nacionalnosti, koji je pozvao policiju.

Nakon ispitivanja u prisustvu nadležnog tužioca iz Osnovnog tužilaštva u Prištini, Đokiću je određeno policijsjko zadržavanje od 48 sati.

Tokom prethodnih deset dana Đokić je u nekoliko navrata izjavio da je ušao u predizbornu i izbornu koaliciju za lokalne izbore sa Demokratskom partijom Kosova kosovskog premijera Hašima Tačija. Prema tumačenju Ustavnog suda Kosova, poslanici Skupštine Kosova imaju imunitet jedino dok su na sednici Skupštine i za ono što budu uradili tokom sednice, dok van sednica ne uživaju imunitet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track