NAČELNIK MUP ĐORĐEVIĆ IZAZVAO SAOBRAĆAJKU: Pijan slupao službeni auto
Foto: Printscreen MUP

Bahati policajci

NAČELNIK MUP ĐORĐEVIĆ IZAZVAO SAOBRAĆAJKU: Pijan slupao službeni auto

Crna Hronika -
Načelnik Uprave za stručno obrazovanje, osposobljavanje, usavršavanje i nauku u MUP Srbije Aleksanadr Đorđević je upravljajući službenim automobilom u nedelju uveče izazvao saobraćajnu nesreću. U krvi mu je pronađen 0,9 promila alkohola u krvi, otkriva Kurir.

- U nedelju uveče u 21.30 časova, u ulici Vidikovački venac, Đorđević je imao saobraćajnu nezgodu i bio pod dejstvom alkohola, 0,9 promila. Upravljao vozilom MUP Srbije, marke "BMV 528" koje ima 2.800 kubika. Vozio je službeni auto u vreme kada nije bio na dužnosti i u pitanju nije veća materijalna šteta - kaže naš izvor iz policije. Đorđević rođen je 1973. godine u Smederevskoj Palanci. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, diplomirao na Sportskoj akademiji u Beogradu i na Fakultetu fizičke kulture u Beogradu, gde je stekao zvanje profesora fizičke kulture. Magistrirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, a na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu, decembra 2003. godine, stekao je naučno zvanje doktora nauka fizičke kulture.Policijsku karijeru počeo je u OUP-u Mladenovac, a zatim je sedam godina radio u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici MUP-a Republike Srbije. Od 1999. do 2003. godine radio je u Resoru državne bezbednosti. Karijeru je nastavio u Upravi policije u PU za grad Beograd, na radnom mestu organizatora i izvođača specijalne fizičke obuke, zatim je bio šef Odseka za stručnu, fizičku obuku i usavršavanje, kao i načelnik Odeljenja za organizaciju, obuku i opremanje policije.

Krajem oktobra 2014. godine, imenovan je za načelnika Uprave za stručno obrazovanje, osposobljavanje, usavršavanje i nauku u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track