DOLIJALI: Srpska banda ukrala 50 luksuznih automobila
Foto: Shutterstock

AUSTRIJSKA POLICIJA UHAPSILA MEĐUNARODNU EKIPU

DOLIJALI: Srpska banda ukrala 50 luksuznih automobila

Crna Hronika -

Četvorica naših državljana pomoću najsavremenije opreme odvozila najskuplje „audije“, BMW i „mazde“

BEČ - Četvorica Srba stara između 34 i 46 godina uhapšeni su u zajedničkoj akciji austrijske, hrvatske i srpske policije zbog sumnje da su umešani u čak 50 krađa luksuznih automobila.

Kako su naveli austrijski mediji, srpska banda bila je specijalizovana za krađu automobila „audi“, BMW i „mazda“, kao i džipova.

Filmska akcija

- Istražitelji su u saradnji sa policijskom ekipom Nikelsdorfa, kao i hrvatskim i srpskim vlastima istraživali najpre dvojicu muškaraca. Oni su stari 34 i 35 godina i u organizovanoj kriminalnoj grupi su bili vozači. Preko njih, došlo se do još dvojice starijih muškaraca, koji se terete da su odgovorni za krađe u naseljima Medling, Otakring, Dobling i Florisdorf - navode mediji.

Srpska banda uhapšena je u noći 14. jula, kada su krenuli u krađu. Policijski inspektori čekali su ih sakriveni.

- Ukrali su dva automobila iz podzemne garaže u Medlingu - „audi“ i „mazdu“. Dva vozača su zaustavljena na auto-putu, dok su se dvojica odvezla sa mesta zločina - potvrdila je za medije Irina Sterer iz bečke kriminalističke policije.

U stanu vođe bande, koji nije bio prijavljen kao stanar, policija je pronašla brojne dokaze.

Vođa menjao ime

- Bandu su činili profesionalaci. Oni su koristili najkvalitetniju opremu, uključujući i kalauze. Oprema za obijanje je konfiskovana, kao i kompjuteri, štampači i ključevi automobila. Dva automobila ukradena iz garaže poslednje noći osigurana su i vraćena vlasnicima - prenose mediji.

Ostala vozila koja je banda ukrala nisu pronađena i sumnja se da su prodata u Srbiji.

- Istražitelji veruju da su neki od automobila završili u Srbiji. Utvrđeno je da je vođa grupe ranije hapšen u Austriji, ali pod drugim imenom. On je ime promenio u Srbiji. Dvojica mlađih muškaraca su saslušana i priznali su da su za bandu radili kao vozači, dok su vođa grupe i još jedan muškarac negirali optužbe na policijskom saslušanju - navodi se u medijima.

Kurir / J. Ivić

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KRAĐA UŽIVO) Lopov krade hidrant crevo iz zgrade na Crvenom krstu u Boemskoj ulici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track