STRAVIČAN ZLOČIN NA VELIKI PETAK: Ubio ženu čekićem jer ga je ostavila
Foto: Privatna arhiva

Užas

STRAVIČAN ZLOČIN NA VELIKI PETAK: Ubio ženu čekićem jer ga je ostavila

Crna Hronika -

Nikodije Božinović (60) iz Kladova uhapšen zbog sumnje da je brutalno usmrtio bivšu nevenčanu suprugu Mirjanu Inđić (35), a potom pokušao da izvrši samoubistvo

Nikodiju Božinoviću (60) iz Kladova, poznatom kao Kokan, određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je na Veliki petak sa dva udarca čekićem u glavu ubio nevenčanu suprugu Mirjanu Inđić (35), a zatim popio „bensedine“ pokušavajući da izvrši samoubistvo.

Lekari su Božinoviću spasli život i on se oseća dobro, a nesrećna žena je preminula na licu mesta.

Zlostavljao pastorka

- Razlog ubistva su neraščišćeni ljubavni odnosi. Mirjana, koja je s maloletnim sinom oko četiri godine živela s Kokanom, otišla je od njega pre oko mesec dana i pronašla čoveka s kojim je planirala budućnost - kažu meštani.

- Kokan se preselio u svoj tek kupljen stan u naselju Palestina, njih dvoje su počeli da žive odvojeno, ali su se još uvek viđali. Božinović je, kažu meštani, danima najavljivao kako će ubiti Mirjanu jer je „našla drugog“ - pričaju naši sagovornici.

Dok su živeli zajedno, njih dvoje su delovali srećno.

- Kokan se predstavljao kao čovek koji mrava ne bi zgazio. Ali istina je bila mračnija. On je Mirjanu i njenog sina psihički zlostavljao, čak bi je i udario ponekad, u svemu je morala da ga sluša. Njen sin je mnogo puta jeo po komšiluku jer bi bio gladan, a valjda zbog svađe s Kokanom nije dobijao obroke - kažu komšije i dodaju da je nesrećna žena bila vredna:

- Radila je u pekari i restoranu, uz to je i čistila po kućama. Bila je izbeglica iz Hrvatske i imala je hrvatski pasoš.

Prema priči meštana, Božinović je poslednjih dana svuda govorio kako će presuditi Mirjani.

- U pekari gde je Mirjana radila svi su se bojali da će Kokan doći i tu je ubiti - kažu naši sagovornici.

Stravičan prizor

Kobnog jutra Mirjana je otišla kod Nikodija i došlo je do svađe. On je dohvatio čekić i dva puta je udario u glavu.

- Kokanov zet je trebalo tog jutra da dođe u stan i priključi mu TV antenu. Ali, kad je došao, stan je bio zaključan. Tada je zet pozvao suprugu, Kokanovu ćerku, da donese ključ. Ušao je unutra i imao šta da vidi! Mirjana je ležala u lokvi krvi, lobanja joj se bila otvorila, a pored nje je bio čekić. Kokan je bio bez svesti jer se nagutao „bensedina“ - kažu komšije.

Nesreća u šumi

BIO OSUMNJIČEN I ZA UBISTVO TASTA

Dok je još bio u braku s prvom ženom, Božinović je bio osumnjičen za ubistvo tasta.

- Svi su znali da se on ne slaže sa svojim tastom i da su uvek imali razmirice. Onda je s njim otišao u šumu da seku drva. Došlo je do nesreće, drvo je palo tastu na glavu i ubilo ga na licu mesta. Tako je Kokan tada ispričao policiji. Tada je postojala sumnja da je on izvršio ubistvo, ali za to nije bilo dokaza - kažu meštani.

Kurir / Suzana Božinović

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track