PRIPADNIK ZEMUNSKOG KLANA KOJI JE POSLEDNJI OSTAO NA SLOBODI OPROSTIO SE OD ADVOKATA: Evo kako je uputio saučešće porodici Dragoslava Miše Ognjanovića!
Foto: EPA/VICTOR LERENA / POOL

POSLEDNJI POZDRAV

PRIPADNIK ZEMUNSKOG KLANA KOJI JE POSLEDNJI OSTAO NA SLOBODI OPROSTIO SE OD ADVOKATA: Evo kako je uputio saučešće porodici Dragoslava Miše Ognjanovića!

Crna Hronika -

Vladimir Milisavljević, poznatiji kao Vlada Budala, oprostio se od ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića čituljom u novinama.

"Otišao je veliki čovek i prijatelj. Iskreno saučešće porodici. Vladimir Milisavljević sa porodicom", piše u poslednjoj poruci ubijenom advokatu.

foto: Marina Lopičić

Podsetimo, Vladimir Milisavljević je pripadnik "zemunskog klana", koji je najduže bio na slobodi iz takozvane prve zloglasne ekipe na čelu sa Dušanom Spasojevićem Šiptarom i Miloradom Ulemekom Legijom.

foto: Ptintskrin

Podsetimo, Vladimir Milisavljević (34), bio je daleko od budale, jer je pripadnik klana koji je najduže ostao na slobodi, posle atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića, 12. marta 2003. godine. Zemunci su redom hapšeni i osuđivani na najteže zatvorske kazne, a poslednja trojica koja su ostala na slobodi su bili Miloš Simović, Sretko Kalinić, i naravno Vladimir Milisavljević.

Međutim, 2010. godine u Zagrebu su pali Simović i Kalinić, koji su se posvađali posle čega je Simović izrešetao Kalinića, koji je jedva preživeo.

foto: Profimedia

Od tada je Milisavljević ostao jedini na slobodi, sve do 2012. godine, kada je u Valensiji uhapšen, zajedno sa Lukom Bojovićem i Sinišom Petrićem Zenicom.

Dok je bio u bekstvu, Milisavljević se, prema poslednjim spekulacijama, nalazio u Latinskoj Americi, najverovatnije Argentini. Tokom gotovo deceniju bekstva „viđan“ je u gotovo svim državama regiona, pa čak i u rodnom gradu. Prema tvrdnjama upućenih, u međuvremenu je postao novi vođa klana i umnogome promenio lični opis. Navodno, nosi džins i imao bradicu.

Ime Milisavljevića, pre hapšenja Sretka Kalinića i Miloša Simovića, poslednji put se našlo u žiži interesovanja javnosti u novembru 2006. godine, kada je izbegao likvidaciju u Zagrebu. Tada su u prestonici Hrvatske uhapšeni Nikola Vein i Tibor Fur, koji su mu spremali eksploziv, navodno, za osvetu zbog smrti „surčinca“ Zorana Šijana. Vein je hrvatskoj policiji rekao da mu je eksploziv dostavio izvesni Slobodan Marković iz Srbije.

Tamošnja štampa je još tada naširoko pisala da se Milisavljević krio u Hrvatskoj od osvete „zemunskog klana“, a da su dvojica uhapšenih ispričala da su planirali da mu podmetnu eksploziv pod automobil na trajektu za Ankonu.

Vlada Budala se, međutim, nije pojavio na trajektu za Italiju, iako ga je policija čekala u zasedi. Milisavljevića je dodatno bilo teško pratiti jer nije imao stalnu partnerku. Mnogim „zemuncima“ policija je ušla u trag upravo prateći kretanje njihovih supruga, kao što je to slučaj sa braćom Simović i svedokom saradnikom Dejanom Milenkovićem Bagzijem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track