LEPA GLUMICA POGINULA PRED OČEVOM KUĆOM! Grčki medij su ovako izveštavali o njenoj smrti i udesu u kom je učestvovao i Saša Mirković
Foto: Fonet, Twitter/@hohocho, Printscreen YouTube

nesreća na sitoniji

LEPA GLUMICA POGINULA PRED OČEVOM KUĆOM! Grčki medij su ovako izveštavali o njenoj smrti i udesu u kom je učestvovao i Saša Mirković

Crna Hronika -

Saša Mirković ućestvovao je u udesu u kom je 2011. godine poginula poznata grčka glumica Eftimija Metagicinu, a udes se desio u blizini kuće njenog oca, kod koga je glumica boravila na godišnjem odmoru.

Grčki mediji su te godine šturo objavili da je glumica nastradala nadomak svog devojačkog doma, u kom je provodila slobodne dane, i uz kratku biografiju glumice, objavili su samo da će biti sahranjena u Halkidikiju.

Ona je imala 42 godine kada je poginula, rođena je u Solunu, i bila je posebno angažovana u pozorištima u Grčkoj.

foto: Youtube printscreen

Ono što je zanimljivo je da u izveštajima o njenoj smrti nema ni reči o drugim učesnicima udesa, a posebno je čudno što grčkim medijima nije bilo zanimljivo ni to što je jedan od učesnika stranac, tj. državljanin druge zemlje.

Vest o pogobiji glumice u grčkim medijima
Vest o pogobiji glumice u grčkim medijimafoto: Printscreen

Da podsetimo, iako je učestvovao u nesreći, u kojoj je nesrećna žena smrtno stradala, Mirković nikada nije bio osuđen na kaznu zatvora.

- Posle svih redovnih suđenja, veštačenja, merenja i svega što sudovi u ozbiljnim zemljama rade je utvrđeno da ne postoji ni 0% moje krivice. Tu presudu je potvrdio i rangom viši sud u Grčkoj - tvrdi Saša Mirković.

Dokument koji je isplivao u javnost dokazuje da je Mirković preko svog advokata tražio da stupi u kontakt s doktorkom, koja je slučajno prolazila svojim kolima kada se dogodila saobraćajna nesreća i pružila prvu pomoć preminuloj glumici, kako bi ona bila svedok odbrane Saše Mirkovića na suđenju.

PRIJATELJSTVO MIRKOVIĆA I GRKA

Saša Mirković je inače bio na čelu Poslaničke grupe prijateljstva sa Grčkom, i hvalio se svojevremeno da je bio prvi iz Srbije koji je čestitao Ciprasu na pobedi na izborima u ovoj zemlji.

"U srpskom narodu i u meni lično ti i narod tvoje zemlje imate pravu braću. U nadi da ćemo se uskoro ponovo videti, želim ti puno zdravlja i mudrosti", rekao je tom prilikom Saša Mirković.

Saša Mirković je tada, kako je prenela Best tv, rekao je da je grčkog premijera upoznao i pre nego što je pobedio na poslednjim izborima, a da ga je sa Aleksisom Ciprasom upoznao Bane Lazarević, otpravnik poslova u ambasadi Republike Srbije u Atini.

Ipak, Mirković sada za Kurir tvrdi da je Ciprasa upoznao kada je bio u radnoj poseti.

- Ovo su insinuacije ponovo koje nemaju veze sa istinom. Branko Lazarević mene nikada nije upoznao sa Ciprasom, nego je Cipras bio gost parlamenta Srbije kao šef najveće opozicione partije u Grčkoj Siriza. Ja sam ga primio tada jer sam bio predsednik parlamentarne grupe. U tom trenutku kad sam upoznao Ciprasa slučaj sa saobraćajnom nesrećom je već dobio sudski epilog a to je pravosnažna presuda da nisam kriv za izazivanje udesa - kazao je Mirković za Kurir.

foto: Fonet

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track