KONTROVERZNI DOKTOR IZ ZEMUNA DOBIO PRESUDU! Evo koliko će robijati Milan Zarubica - KRALJ SINTETIČKIH DROGA
Foto: PrintScreen

sud odlučio!

KONTROVERZNI DOKTOR IZ ZEMUNA DOBIO PRESUDU! Evo koliko će robijati Milan Zarubica - KRALJ SINTETIČKIH DROGA

Crna Hronika -

Kontroverzni doktor Milan Zarubica iz Zemuna, koji je u javnosti poznat i kao kralj sintetičkih droga, osuđen je pred makedonskim sudom na 11 godina zatvora zbog proizvodnje sintetičke droge kaptagon, koja je krajem prošle godine zaplenjena u njegovoj najnovijoj laboratoriji u selu Mala Rečica kod Tetova.

Zarubica je, podsetimo, već dva puta osuđivan u Srbiji na višegodišnje zatvorske kazne zbog proizvodnje sintetičke droge ekstazi, a poslednja kazna pred makedonskim sudom izrečena mu je na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sklopio s tužilaštvom. U ilegalnoj laboratoriji nađeno je oko 300 kilograma gotovih tableta i sirovina za proizvodnju sintetičke droge kaptagon, koja je, kako je Kurir ranije pisao, posebno popularna među borcima Islamske države.

Posle prvog hapšenja Zarubice i njegovih saradnika, među kojima su bili i njegov otac Filip i Ljubiša Lindo, zvani Čombe, 4. februara 2003. godine, verovalo se da je drogu trebalo da proda kupcima iz Bugarske i Makedonije, ali se tokom istrage nije došlo do imena navodnih kupaca. Njegova tadašnja fabrika proglašena je za najveću ilegalnu laboratoriju sintetičkih droga u Evropi. Tada je zaplenjeno oko dva miliona tableta amfetamina i raznih supstanci u vrednosti od desetak miliona dolara.

(Kurir.rs/J.S./Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track