UVEK NAM ODLAZE NAJBOLJA DECA Bajmok zavijen u crno: Jovan (18) slavio rođendan druga, pa sleteo s puta i na mestu poginuo
Foto: Printscreen Facebook

Automobilom se zakucao u drvo pored kolovoza

UVEK NAM ODLAZE NAJBOLJA DECA Bajmok zavijen u crno: Jovan (18) slavio rođendan druga, pa sleteo s puta i na mestu poginuo

Crna Hronika -

SUBOTICA- Osamnaestogodišnji Jovan Vojnović iz Bajmoka, tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila između Gornjeg i Donjeg Tavankuta, nedaleko od Subotice, u subotu ujutro, oko oko 3 sata i 30 minuta.

foto: Printscreen Facebook

U Bajmoku je danas žalost, meštani žale za gubitkom još jednog mladog života i to mladića koji je bio uzor u selu, sin koji je vredno učio i pomagao porodici u poljoprivrednim poslovima.

Jovan se sa svojim drugom, vršnjakom B.R. (18) iz Tavankuta vraćao sa proslave punoletstva drugara. Pred jutro, oko pola četiri, u momentu su sleteli s puta, a vozilo je svom jačinom udarilo u drvo. Oba tinejdžera su bila živa na mestu nesreće, uskoro su preneta kolima Hitne pomoći u Opštu bolnicu u Subotici. Jovan je davao znake života na mestu nesreće, ali je uprkos naporima lekara preminuo. Obdukcija tela nesrećnog mladića biće urađena u ponedeljak, na Institutu Kliničkog centra Vojvodine.

Kako Kurir nezvanično saznaje , iz subotičke bolnice, drugi mladić B.R. je teško povređen, odmah je sa urgentnog odeljenja prebačen na hirurgiju, a nakon hirurške intervencije je juče bio u šok sobi. Uzrok nesreće još nije poznat, policija nije izdala saopštenje, pa nije poznato ni ko je sedeo za volanom automobila, a istraga je u toku. Nezvanično se tvrdi da su mladići bili u belom automobilu marke mercedes.

foto: Printscreen Facebook

Jovana svi u Bajmoku znaju kao dobrog mladića. Pohađao je srednju poljoprivrednu školu u Bačkoj Topoli, a njegovi roditelji su se, kažu komšije doselili u Bajmok iz Baranje.

"To su vredni ljudi, otac Dragan radi poljoprivredu, kupio je tu nešto zemlje.Jovan je rođen u Bajmoku, ima i rođenog starijeg brata. Vredni su svi u porodici, a mlađi sin je posebno pokazivao dobrotu. Sve bi dao za prijatelja i druga. Čitav Bajmok žali, a eto dobra deca nam stradaju, i to najbolja", kaže za Kurir meštanin Bajmoka Nikola Ivošević.

foto: Dado Đilas

Jovanovi drugovi su već u jutarnjim satima na stadionu čuli za nesreću. To su nešto mlađa deca, bave se sportom, kažu znaju Jovana iz Golubove ulice da im je dobar drugar. Porodica Vojnović u bolu, ne može da veruje, da sina kojeg su juče srećnog ispratili na rođendan, više neće videti živog. Komšije kažu da se pretpostavlja, da je mladić zaspao u toku vožnje, prešao u suprotnu traku na putu, da bi automobil skrenuo s puta i direktno udario u drvo. Tragično nastradali Jovan je jako želeo da radi zajedno sa roditeljima na imanju, pohađao je poljoprivrednu školu. Nesreća je prekinula njegove planove, da u Bajmoku sa svojom porodicom stvori i svoj dom i obezbedi svoje roditelje kada budu u poznim godinama. Bajmočani sa žaljenjem i saučešćem porodici Vojnović pominju, da sve više najboljih mladih ljudi odlazi, na žalost, na tako tragičan način.

foto: Printscreen Facebook

Porodica Vojnović je u tragediji izgubila svojeg najmlađeg potomka, a ne mogu da se pomire sa nesrećom koja ih je zadesila. Telo njihovog sina biće preneto u ponedeljak na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu. Datum sahrane se još ne zna, kada će porodica ispratiti svog sina na poslednji put.

(Kurir.rs/N.H./Foto: Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja