TUŽILAC OTPUTOVAO NA SLUŽBENI PUT: Odloženo suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije
Foto: Printscreen YouTube

specijalni sud

TUŽILAC OTPUTOVAO NA SLUŽBENI PUT: Odloženo suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije

Crna Hronika -

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, pošto je zamenik tužioca u ovom postupku obavestio veće da ima neodložno službeno putovanje.

Sledeće suđenje, kada bi trebalo upravo tužilac Milenko Mandić da počne sa iznošenjem završne reči pred presudu, zakazano je za 25. decembar.

Zbog odlaganja suđenja koje je u samoj završnici protestvovala je advokat Zora Dobričanin Nikodinović, branilac Milana Radonjića i Ratka Romića.

- Nekorektno je da zamenik tužioca 27. novembra šalje obaveštenje o neodložnom putu, a da nas o tome nije obavestio dan ranije, kada smo imali suđenje. Okrivljeni i odbrana su tokom posupka imali opravdane razloge, ali nisu odlagali sudjenja. Dolazili smo i sa longentom na nozi, sa infuzije, odlagali mnoga važna suđenja, jer smo ovo stavili kao prioritet - rekla je Dobričanin

Nikodinović navodeći da ne veruje da je zamenik tužioca opravdano sprečen.

- Ne verujem u sprečenost zamenika tužioca, već smatram da je ovo pritisak na sud. Nezamenjiv je samo glavn tužilac, svi ostalili su zamenici. U ovom predmetu, koliko nam je poznato postupaju dva zamenika - kaže advokat.

Podsetimo, osim Radonjića i Romića, sudi se još i Radomiru Markoviću i Miroslavu Kuraku, koji je u bekstvu.

Kurir.rs/J. Spasić/Foto: Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track