ISTRAGA UBISTVA U KRČEDINU OTKRILA STRAVIČNE DETALJE: Nesrećnoj starici bile odsečene ruke pre nego što je njeno telo bačeno u kontejner i zapaljeno!
Foto: Jelena Rafailović

Starica ubijena, pa spaljena

ISTRAGA UBISTVA U KRČEDINU OTKRILA STRAVIČNE DETALJE: Nesrećnoj starici bile odsečene ruke pre nego što je njeno telo bačeno u kontejner i zapaljeno!

Crna Hronika -

Obdukcijom utvrđeno da je starija žena M. G. nasilno preminula pre nego što su ubice njeno unakaženo telo bacile u kontejner u Krčedinu i zapalile

Novosadski Institut za sudsku medicinu utvrdio je da je starica čije je telo pronađeno 20. juna u kontejneru u vikend-naselju Breskvik kod Krčedina najpre brutalno ubijena, pa tek onda spaljena.

Kako Kurir saznaje, reč je o Beograđanki M. G. (80), a policija je večeras saoštila da je su uhapšeni J. Š. (25) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo i M. D. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela, kaže se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da je J. Š. između 15. i 19. juna usmrtila osamdesetjednogodišnju staricu, a potom telo autom prevezla u vikend naselje kod Krčedina i zapalila u kontejneru. Takođe se sumnja da je M. D. pomogao osumnjičenoj prilikom uklanjanja tragova.

Istraga

- Kada je telo pronađeno, obavljen je uviđaj tokom kog je prikupljen veliki broj dokaza. U samom startu bilo je dosta sumnjivih stvari i pretpostavljalo se da je reč o ubistvu. Telo koje je pronađeno bilo je ugljenisano i neprepoznatljivo, ali se odmah videlo da je reč o starijoj ženskoj osobi - rekao je izvor Kurira.

On dodaje da je policija najpre krenula u pretraživanje prijava nestalih žena.

kontejner u kome je pronađeno telo starice
kontejner u kome je pronađeno telo staricefoto: Jelena Rafailović

- Poklapanja u prvo vreme nije bilo jer nigde u okolini nije prijavljen nestanak starije žene. Morali su da se sačekaju rezultati obdukcije, koja je na kraju utvrdila i identitet nesrećne žene - objasnio je naš izvor.

On ističe da je policija istovremeno tragala za onim ko je telo doneo i spalio u kontejneru.

Svedoci

- Saslušani su meštani koji žive na tom potezu. Pored toga, pregledani su snimci kamera koje prate put do naselja. Iako je bio vikend i u startu veći protok vozila, policija je sistemom eliminacije došla do određenih saznanja. Više osoba je bilo pozvano na informativni razgovor, u većini su to rođaci ubijene - kaže naš sagovornik.

policija istražuje ubistvo
policija istražuje ubistvofoto: Jelena Rafailović

Podsetimo 20. juna oko 16 sati jedan od meštana primetio je prevrnut kontejner iz kog je virilo ugljenisano telo.

- On je bio u potpunom šoku. Nije mogao da veruje svojim očima da iz kontejnera viri gornji deo tela. Ubrzo posle toga došli su policija i veliki broj inspektora i forenzičara iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, ali i iz Beograda. Dva dana su pregledali sve kontejnere i iz njih izneli sve što im je bilo sumnjivo i što bi moglo da pomogne u rešavanju slučaja - završava naš sagovornik.

Priče meštana Telo žene doneto bez ruku

Pojedini meštani sa kojima je Kurir razgovarao nakon što je pronađen leš tvrdili su da su ženi bile i odsečene ruke. Naveli su da je telo žene zapaljeno bez ruku. Veruje se da je ubica, ili ubice, to uradio kako bi otežao otkrivanje identiteta nesrećne žene.

(Kurir.rs/ Jelena Rafailović/ Foto: Jelena Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track