SUPRUŽNICI NA KOJE JE NALETELA BARŽA: Umalo nas nisu ubili, a nisu ni pitali kako smo
Foto: Privatna Arhiva

ISPOVEST

SUPRUŽNICI NA KOJE JE NALETELA BARŽA: Umalo nas nisu ubili, a nisu ni pitali kako smo

Crna Hronika -

Nebojša i Danica Antić uspeli su sami da izađu iz ruševine svog splava na Tisi u koji je udario teretni brod, a potom, bez zaustavljanja, nastavio da plovi prema Novom Bečeju

Gledali smo smrti u oči! Pomolili smo se bogu i tada je brod od 70 metara udario u drvo, pa u naš splav. Prvo sam se ja izvukao iz ruševina splava, a odmah zatim izvukao sam i moju Danicu. Čudom smo preživeli ovu nesreću!

uništeni splav
uništeni splav foto: Ilovezrenjanin

Ovim rečima započeo je za Kurir svoju neverovatnu ispovest Nebojša Antić (61), koji je u četvrtak uveče zajedno sa suprugom Danicom (61) samo pukom srećom izbegao smrt. Na njihov splav na reci Tisi u selu Taraš kod Zrenjanina zakucao se teretni brod i potpuno ga smrvio.

Molili se bogu

- Danica i ja smo se spremali za spavanje i nedugo zatim začula se buka. Ona je mislila da je kiša, a ja sam znao da je nešto gore od kiše. Pogledali smo kroz prozor, a tamo nešto tamno huči i nadvija se nad splavom - prisetio se Nebojša za Kurir kobne noći. On kaže da je barža prvo udarila u drvo, pa u njihov splav, koji je uredno osvetljen reflektorom. - Kada smo videli da je pitanje sekunde kada će nas udariti, žena i ja smo počeli da se molimo: "Bože, pomozi nam da preživimo!" "Bože, šta nam se ovo dešava?" - kaže i dalje vidno uznemiren Antić i dodaje:

povrede nesrećnog čoveka
povrede nesrećnog čovekafoto: Privatna Arhiva

Dozivali pomoć

- U trenutku molitve, bum! Čitava konstrukcija splava je počela da se ruši i pada po nama! Danica je počela da zapomaže: "Nebojša, mi tonemo! Umrećemo!" Uspeo sam da vidim da na brodu stoje tri osobe koje sam počeo da dozivam i molim za pomoć. Oni, međutim, nisu odreagovali, već su samo ispravili svoje plovilo i nastavili niz reku kao da se ništa nije dogodilo - kaže Antić i dodaje:

- Znao sam da je sada sve na meni i da samo ja mogu da nas spasem. Uspeo sam nekako da se dokopam obale i pružim ruku Danici. Ali šta dalje? Nemamo telefon, ključeve od auta, selo je udaljeno, a mi povređeni. Bosi i krvavi smo nekako stigli do prve kuće u selu, odakle su komšije pozvale policiju i Hitnu pomoć.

Nebojšine povrede
Nebojšine povredefoto: Privatna Arhiva

Sin ih video Zaustavili se u blizini, pa pobegli ujutru

Nebojša je za Kurir ispričao i da je ogorčen na ljude koji su bili na brodu. - U trenutku udara broda u naš splav tri čoveka su bila na palubi. Sramota! Možda su bili pijani! Mi smo imali reflektore i ne znam kako nas nisu videli. Kada je svanulo, moj sin je otišao do splava i nedaleko od njega ugledao baržu! Kada su ga primetili, oni su tek tada opet krenuli u plovidbu - kaže Antić.

( Kurir.rs / Branka Travica / Foto: Privatna arhiva / ilovezrenjanin )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track