UČENICI PREPLAŠENI! OVO SU PRVI SNIMCI IZ PLANE: Heroj profesor sa zavijenom šakom priča kolegama šta se dogodilo VIDEO
Foto: Tanjug

goran upao u učionicu sa automatskom puškom i pucao u plafon

UČENICI PREPLAŠENI! OVO SU PRVI SNIMCI IZ PLANE: Heroj profesor sa zavijenom šakom priča kolegama šta se dogodilo VIDEO

Crna Hronika -

Goran T. (46) iz sela Livadice kod Velike Plane upao je u Ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" i otvorio paljbu iz automatske puške. Kako je MUP saopštio muškarac je pucao u plafon.

On je pucao dva puta iz ovog oružja, a na svu sreću nije bilo povređenih osoba. Gorana je savladao profesor Slavoljub Stojadinović, a kod njega su pronađeni još i ručna bomba, pištolj i eksploziv.

Učenici su nakon pucnjave uplašeni izašli u dvorište škole, gde su se pojavili i roditelji, ali i ostali učenici ove škole. U dvorištu je bio i profesor Slavoljub koji je sa zavojem na ruci pričao kolegama šta se dogodilo i kako je savladao napadača.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kažu da je u srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani stanje stabilno nakon današnjeg incidenta.

"Nepoznati muškarac ušao je u učionicu tokom šestog časa i pričao nepovezano, nakon čega je izvadio automatsku pušku i držao je na grudima, a ispod prsluka je imao još neko oružje. Učenici su bili prisutni tokom razgovora između profesora koji je držao čas i nepoznatog muškarca, ali su vrlo brzo posle dolaska dežurnog nastavnika napustila učionicu. Profesor fizičkog i odeljenski starešina fizički je savladao nepoznato lice i tokom rvanja ispaljena su dva metka. Profesor fizičkog vaspitanja je dobio lakše povere ruke, ali ne od vatrenog oružja.Nepoznati muškarac nije učenik škole,nije roditelj i nema veze sa obrazovnim sistemom", navodi se u saopštenju ministarstva.

Aleksandra Ilić, direktorka Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole za Sputnjik je rekla da se puška nije videla kad je čovek ušao, jer je bila u torbi.

Učenica T.Ž. (17) ispričala je za Sputnjik da je muškarac ušao zakopčan, ispod jakne mu je stajao pancir, sa oružjem, sa automatskom puškom, bombama i, čini mi se, pištoljem.

"On je ušao u učionicu 3/3, gde je rekao da će sve biti u redu samo ako oni njemu daju broj državne bezbednosti", rekla je ona.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja