NATAŠA JE BILA VAŽAN ČLAN KRIMI GRUPE IZ CG: Ne zna se gde joj je muž, policajci šokirani onim ŠTO JE RADILA za bandu
Foto: Shutterstock

jedna od glavnih

NATAŠA JE BILA VAŽAN ČLAN KRIMI GRUPE IZ CG: Ne zna se gde joj je muž, policajci šokirani onim ŠTO JE RADILA za bandu

Crna Hronika -

Nataši Šaković, koju tužilaštvo tereti za pripadništvo kriminalnoj grupi na čijem čelu se nalazio njen suprug Marko Šaković i koja je bila zadužena za nabavku oružja za izvršenje najtežih krivičnih dela, produžen je pritvor, potvrđeno je Pobjedi iz Vrhovnog suda.

Osim bračnog para Šaković, članovi ove kriminalne grupe su i Podgoričanin Marko Filmanović i L. M.

Za Markom Šakovićem, koji je nedostupan istražnim organima, raspisana je poternica, dok se Filmanović i L. M. nalaze u pritvoru.

foto: Privatna arhiva, Facebook, Vijesti.me

Rezultati iz istrage ukazuju da je delovanje kriminalne organizacije planirano na duže vreme uz primenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline, pri čemu je svaki član imao unapred određen zadatak i ulogu.

Nataša Šaković je, prema tvrdnjama istražitelja, bila zadužena da vrbuje druge članove, prenosi poruke i uputstva između organizatora i drugih saradnika kriminalne organizacije i da preuzima nabavljeno oružje u većim količinama od Filmanovića.

Marko Šaković je brat Milića Minje Šakovića i policija ih dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom. Oni su odslužili kazne za ubistvo Miroja Baošića koji je ubijen 2005. godine. Marko je osuđen tada na 12 godina, a Minja na 10, pa mu je kazna kao maloletniku odlukom Apelacionog suda preinačena na vaspitnu meru u trajanju od jedne do četiri godine zatvora.

Marko i njegova supruga Nataša već su hapšeni u decembru 2017. godine zbog oružja. Šaković je priznao krivicu i osuđen je na 11 meseci zatvora, dok je njegova supruga osuđena na sedam meseci. Policija je tada oduzela tri pištolja od Šakovića.

(Kurir.rs/CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track