Najnovije vesti

TURČIN SA NEMAČKIM PASOŠEM UHVAĆEN NA GRANICI: Srpski carinici mu pronašli veliku količinu para, a evo gde ih je krio
Foto: Uprava Carina Srbije

NIŠTA NE MOŽE DA IM PROMAKNE

TURČIN SA NEMAČKIM PASOŠEM UHVAĆEN NA GRANICI: Srpski carinici mu pronašli veliku količinu para, a evo gde ih je krio

Crna Hronika

Carinici su na izlaznoj strani prelaza Gradina 10. jula 2020. godine sprečili još dva pokušaja prenošenja neprijavljenih deviza preko granice. Ovoga puta reč je o sumi od 15.000 evra, od koje se deo našao i u jednoj futroli za naočare.

Tokom prepodneva na red za izlaznu kontrolu pristigao je ''folksvagen amarok'' nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Nemačke, turske nacionalnosti putujući u društvu 18-godišnjeg sina.

foto: Uprava Carina Srbije

Kako su putnici na pitanje carinika odgovorili da nemaju ništa da prijave, kao i da kod sebe imaju svega oko 500 evra, službenici su odlučili da to provere detaljnim pregledom.

Ubrzo je utvrđeno da se u vozilu, kao i u džepu vozača nalazi ukupno 31.000 evra, od čega je 11.000 evra bilo sakriveno u futroli za naočare. Putnicima je vraćeno po 10.000 evra što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju, dok je 11.000 evra privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

foto: Uprava Carina Srbije

Nedugo potom, na istom prelazu su se zatekla još dvojica putnika koji su mercedesom iz Nemačke putovala ka Turskoj.

Vozilom je upravljao 66-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti koji je carinicima rekao da je u penziji, te da je greškom sa sobom poneo više deviza nego što je planirao.

Carinici su, naime, utvrdili da obojica putnika kod sebe imaju po 10.000 evra, ali da se u džepu vozača nalazi još 4.000 evra koje nije prijavio.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...