IMA NEKA TAJNA VEZA: Ubistva i hapšenja crnogorskih mafijaša razotkrile opasnu spregu SRPSKIH POLICAJKI sa kriminalcima
Foto: MUP

bruka

IMA NEKA TAJNA VEZA: Ubistva i hapšenja crnogorskih mafijaša razotkrile opasnu spregu SRPSKIH POLICAJKI sa kriminalcima

Crna Hronika -

Priznanje inspektorka srpskog MUP da je bila u vezi sa Kotoraninom Markom Vukovićem (41), koji je likvidiran dok je čekao decu ispred škole u Novom Beogradu, 17. januara ove godine otkrilo je još jednu zabranjenu vezu između mafijaša i srpskih policajki.

Ubrzo posle ubistva Vukovića ta inspektorka se sama javila kolegama koji su radili na rasvetljavanju ovog zločina. Obratila im se rečima da je 'bolje da se sama javi, jer će u svakom slučaju, veštačenjem njegovog telefona doći do nje".

Kolegama je priznala da su nekoliko meseci bili zajedno, upoznali su se u Srbiji, ali da ništa nije znala o njegovim poslovima, a kamoli da je povezan sa nekim kriminalcima i da je možda zbog toga ubijen.

"Tvrdila je da nije imala pojma da li je on sarađivao sa nekima iz suprotstavljenih kotorskih klanova, iako je i sam bio rodom iz tog primorskog grada i pomorac. Takođe je navela da su često putovali u inostranstvo, na vikende, ali da nema saznanja da se on tada sastajao sa nekim. Navodno, ona njemu ništa nije pričala o svom poslu, kontaktima i istragama za koje je zadužena", navodi izvor iz istrage.

Ova inspektorka međutim nije i prva pripadnica MUP koja se dovodi u vezu sa članovima kavačkog klana. Naime, njena koleginica, ne iz operative već iz uniformisanog dela MUP-a, policajka PS Vračar Marija Nikolić bila je u kolima kada je 1. januara 2018, u garaži na Vračaru, ubijen Davorin Baltić, visokopozicionirani član ovog klana.

Za razliku od inspektorke koja je sa Vukovićem bila u emotivnoj vezi, Nikolićeva i Baltić su bili kumovi. U momentu kada su egzekutori pucali u pravcu Baltića, ona se sagnula i meci je nisu pogodili. Nakon toga je, iz straha, u obližnji kontejner bacila njegov pištolj. Bila je suspendovana i optužena je za nedozvoljeno nošenje oružja. Baltić je inače ubijen po povratku sa Kopaonika, gde mu je kuma pravila društvo.

I treći slučaj koji je šokirao javnost zbog veze policajke sa kriminalcima je otkriven kada je Crnogorac Marjan Vujačić u junu prošle godine uhapšen u Novom Sadu. Niko nije mogao ni da nasluti šta će se saznati posle te akcije policije. Vujačiću su lisice stavljene u okviru akcije za koruptivna krivična dela.

Osim njega, slobode su lišeni i jedna policajka i Novosađanin N. B. (41). Protiv policijske službenice Z. D. (54) podneta je krivična prijava. One su bile osumnjičene da su omogućile da se Vujačiću izdaju lažna dokumenta sa njegovom fotografijom na ime Miloš Begović. Ovo međutim, još nije dokazano.

Nakon toga, otkriveno je i da postoje osnovane sumnje da je Vujačić povezan sa četiri velike likvidacije koje je prema sumnjama istražitelja, učinio po nalogu škaljarskog klana zbog kockarskih dugova u koje je ranije upao.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je odmah nakon hapšenja Vujačića 12. juna u Novom Sadu saopštilo da je on osumnjičen zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića 2017. godine u Vranju, a nakon toga da se sumnjiči za još tri teška ubistva. Osim za likvidaciju Cvetanovića, srpske vlasti Vujačića dovode u vezu sa ubistvom Podgoričana Veselina Kalezića i Mila Ilića i Gorana Tasića u Amsterdamu.

Tako su ubistva i hapšenja srpskih i crnogorskih kriminalaca na ulicama Srbije u proteklih nekoliko godina otkrili bliske veze tri politri policajke sa trojicom opasnih mafijaša koji su danas ili mrtvi ili iza rešetaka.

Kurir.rs/Blic

Foto ilustracija MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja