Najnovije vesti

ALEKSIĆ OSTAO GOTOVO NEM NA TEŠKE OPTUŽBE ZA ZLOSTAVLJANJE: Odbio da odgovara na pitanja O MILENI I IVI, govorio šturo i nemušto!
Foto: Kurir

DETALJI slučaja

ALEKSIĆ OSTAO GOTOVO NEM NA TEŠKE OPTUŽBE ZA ZLOSTAVLJANJE: Odbio da odgovara na pitanja O MILENI I IVI, govorio šturo i nemušto!

Crna Hronika

Učitelj glume, koji se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji, u Višem tužilaštvu rekao svega nekoliko uopštenih rečenica, ali nije želeo da se detaljno brani od teških optužbi

Miroslav Mika Aleksić (69), reditelj i vlasnik škole glume, koji se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest svojih učenica, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu nije želeo da odgovara na konkretna pitanja o teškim optužbama za koje se tereti.

Kratko negirao

Kako Kurir saznaje, reditelj je izneo samo kratku odbranu, ali nije želeo da govorio o pojedinostima.

- Aleksić je govorio šturo i uopšteno. Rekao je da generalno nije kriv, da nikada nijednu učenicu nije seksualno zlostavljao, da je u šoku i da ne zna zbog čega ga devojke posle toliko godina optužuju - otkriva izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Osumnjičen  za silovanje  Miroslav Aleksić
Osumnjičen za silovanje Miroslav Aleksićfoto: Dado Đilas

Prema njegovim rečima, odbrana Miroslava Aleksića svela se na nekoliko rečenica u kojima on samo negira ono što mu je stavljeno na teret.

- Svako ko je uhapšen i osumnjičen, a potom izveden pred tužilaštvo, ima zakonsko pravo da odbranu iznese ili da se brani ćutanjem. Aleksić je uradio „nešto između“. Naime, uobičajeno je da onaj ko odluči da se brani od optužbi, naročito kada su one ovako teške, detaljno govori o tome šta se događalo, kakve je odnose imao sa učenicama i da, u prilog svoje nevinosti, govori o pojedinim detaljima koji bi mogli da mu pomognu kao dokaz tokom postupka, odnosno da potvrde njegovu nevinost - objašnjava izvor Kurira.

Podnele krivičnu prijavu Milena Radulović i Iva Ilinčić
Podnele krivičnu prijavu Milena Radulović i Iva Ilinčićfoto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

Reditelj, prema njegovim rečima, o detaljima nije želeo da priča.

- Odlučio je da ukratko negira sve što mu je stavljeno na teret. Odmah je rekao i da ne želi u ovoj fazi da odgovara na pitanja koja bi mu bila postavljena - dodaje naš sagovornik i objašnjava da je uobičajena procedura tokom saslušanja da posle neometanog iznošenja odbrane tužilaštvo, ali i advokati postavljaju pitanja.

- Iznošenje odbrane, posle koje mu je sud odredio pritvor do 30 dana, trajalo je kratko, za razliku od saslušanja tri oštećene, među kojima su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, koje je trajalo satima. Njima su pitanja postavljali i zamenik tužioca, njihovi zastupnici i branilac Miroslava Aleksića - kaže on.

NASTAVLJA SE PRIKUPLJANJE DOKAZA  

Ivan Zarić i Biljana Mašić svedoci

Saslušanje svedoka u istrazi protiv Aleksića trebalo bi da bude nastavljeno krajem nedelje, kada bi iskaze trebalo da daju i ostale devojke koje su ga prijavile, a potom će u tužilaštvo biti pozvani svedoci, među kojima su zaposleni u školi, njegova supruga Biljana Mašić i glumac Ivan Zarić.

- Devojka koja je poslednja prijavila profesora glume biće neuropsihijatrijski veštačena pre saslušanja, s obzirom na svoje godine, ali i kratak vremenski razmak u kom se sve dogodilo - kaže izvor iz istrage.

Naknadno izjašnjenje

Kako je Kurir pisao, tri devojke koje su do sada saslušane detaljno su opisivale kako je funkcionisala Aleksićeva škola glume i kako je zloupotrebio njihovo poverenje i seksualno ih zlostavljao.

- Odbranom koju je osumnjičeni izabrao praktično ništa nije pojasnio, ali se zvanično nije branio ćutanjem - kaže izvor i objašnjava da Aleksić naknadno može da zatraži da iz Centralnog zatvora ponovo bude doveden u tužilaštvo i da naknadno progovori o svim optužbama.

On je uhapšen 17. januara, a dva dana kasnije mu je određen pritvor.

PESMA PODRŠKE

„Nisi sama“

Prijateljica glumice Milene Radulović, koja je podnela krivičnu prijavu protiv Aleksića za silovanje, napisala je i otpevala pesmu koju je glumica okačila na Instagram:

Znamo se kao devojčice,

stalno smo išle u pozorište,

Prvi put i na dejtove, deca baš bili smo, zar ne?

Mogla sam da ti kažem sve.

Stalno smo o svemu pričale,

ali osećam da nisam bila tu za tebe

kad je trebalo najviše.

Koja je to borba kroz koju si prolazila?

Koja je to bol koju ti si osetila?

Boli i sad mene kad si mi kazala,

ali ti si dokaz da si najjača.

Ja sam ponosna!

Taj osećaj srama i izdaje ja

ne mogu da zamislim ni kako je,

a to nam je bilo mesto gde smo mi odlazili najradije.

Nadam se da sam ti bila tu, iako

nisam znala da su stvari po zlu.

Ne treba da krivim sebe, jer se zna

ko je u stvari pravi krivac tu.

Koja je to borba kroz koju si prolazila?

Koja je to bol koju ti si osetila?

Boli i sad mene kad si mi kazala,

ali ti si dokaz da si najjača.

Ja sam na tebe tako ponosna. Nisi sama,

imaš podršku. Nisi kriva, reci istinu.

Nisi sama, imaš podršku, našu podršku.

Hrabrost, borac i jačina su - stvari koje te opisuju.

Nisi sama, mi smo s tobom tu,

imaš podršku.

Volim te, Milena.

Kurir.rs/Jelena Spasić  Foto: Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...