Najnovije vesti

ADVOKAT TINTOR OTKRIO KADA ĆE BITI ZAVRŠENA ISTRAGA U SLUČAJU ALEKSIĆA: Pravi dokazi se svakog dana pribavljaju
Foto: Ana Paunković, Dado Đilas

Tužilaštvo radi delotvorno

ADVOKAT TINTOR OTKRIO KADA ĆE BITI ZAVRŠENA ISTRAGA U SLUČAJU ALEKSIĆA: Pravi dokazi se svakog dana pribavljaju

Crna Hronika

Istraga u slučaju profesora glume Miroslava Aleksića okrivljenog za silovanje mogla bi biti okončana u narednih dvadesetak dana, rekao je danas Jugoslav Tintor, advokat glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje.

Tintor je naveo da se saslušavaju svedoci i da će uslediti veštačenja.

"Tužilaštvo radi delotvorno, istraga će potrajati ukupno oko tri meseca, ne očekujem da se prvostepena presuda donese bez godinu do godinu i po, što je u Srbiji efikasno", rekao je Tintor za Prvu TV.

Dodao je da se za ovaj slučaj ne traži različitost u efikasnosti i da očekuje kvalitet pravde, da budu izvedeni svi dokazi, pa da sudsku presudu i žrtve i građani prepoznaju kao zadovoljenje pravde.

Tintor je rekao da je inicijalno pet devojaka optuživalo Aleksića, dok ih se posle javnog poziva policije javilo više od 10.

"Samo je u odnosu na njih pet koje su se prijavile utvrđeno da vrsta seksualnog zlostavljanja i vremenski period, daju mogućnost da se predmet procesuira. Trenutno se istraga vodi za 10 žrtava", rekao je on.

Dodao je da je 5-6 devojaka koje su prijavile Aleksića za krivična dela a ta dela ne mogu biti gonjene zbog protoka vremena dalo iskaze i biće svedoci.

"Pravi dokazi u ovoj istrazi se svakog dana pribavljaju, saslušanjem žrtava i drugih svedoka. A biće ih i kroz veštačenja", rekao je on.

Tintor je rekao da ne nalazi nijedan dokaz koji bi govorio u prilog umešanosti Aleksićeve supruge Biljane Mašić i da ona apsolutno nije tema u istrazi, niti fokus u postupanju tužioca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...