DIJANA NAMERNO POPILA LEKOVE ZA SMIRENJE Ne seća se Belivuka i Eleza, ni policajca sa kojim je živela i koji je povezao sa Veljom
Foto: Zorana Jevtić, Starsport

istraga se nastavlja

DIJANA NAMERNO POPILA LEKOVE ZA SMIRENJE Ne seća se Belivuka i Eleza, ni policajca sa kojim je živela i koji je povezao sa Veljom

Crna Hronika -

Dijana Hrkalović (34), bivša državna sekretarka u MUP osumnjičena da je blisko sarađivala sa mafijaškim klanom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, došla je juče na saslušanje u policiju nakljukana lekovima za smirenje.

Ona je ponovo odbila testiranje na poligrafu, a rekla je da zbog navodne bolesti ije u stanju da skoncetrisano razgovara sa inspektorima. Kako se saznaje, na govotovo sva pitanja odgovarala je sa: "ne znam" i "ne sećam se", a čak je rekla da ne poznaje ni policajca sa kojim je svojevremeno bila u emotivnoj vezi.

00:43

POGLEDAJTE, DIJANA HRKALOVIĆ IZLAZI IZ SBPOK: Saslušavana četiri sata o vezama sa Elezom i Belivukom (KURIR TV)

Ni partnera ne pamti?

Hrkalovićeva je juče oko 11 sati došla u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), gde je saslušavana skoro četiri sata.

- Bila je u pratnji dva advokata, a inspektori su odmah zapazili da je pod dejstvom nekih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje. Bila je , što bi se reklo, "stondirana", usporena i nezainteresovana za sve što se oko nje dešava. Mi smnjamo da je namerno popila te lekove kako bi tokom saslušanja ostala mirna i staloženo odgovorila na neprijatna pitanja - rekao je izvor iz istrage.

Dijana Hrkalovic
foto: Zorana Jevtić

Prema rečima izvora. bivša "prva dama" policije je tokom saslušanja na gotovo sva pitanja odgovarala kratko, sa samo nekoliko reči.

- Hrkalović je ispitivana povodom optužbi da je lično organizovala praćenje i prisluškivanje predsednika Aleksandra Vučića, kao i članova njegove porodice. Upitana je i da li je transkripte prisluškivanih razgovora slava Veljku Belivuku i njegovim saradnicima. To je sve negirala. Na pitanje o Belivuku i Darku Elezu, koji je u decembru uhapšen i nedavno izručen u BiH, odgovorila je da ih nikad nije videla, iako postoje nepobitni dokazi da se redovno sastajala sa njima i da su održavali blisku komunikaciju - prenosi izvor i dodaje da je Hrkalovićeva posebno iznenadila inspektore kada su je pitali za pripadnika beogradske policije sa kojim je svojevremeno živela i bila u bliskoj vezi.

Smireno odgovarala na pitanja

- Mirno je kazala da ga se ne seća. A operativna saznanja pokazuju da je upravo taj policajac povezao Dijanu sa Belivukom, jer su bili bliski prijatelji...

Velja Nevolja, Veljko Belivuk, FK Partizan
foto: Shutterstock, Starsport

Hrkalovićeva je i polovinom januara saslušana u službi MUP, nakon pto je Dejan Milenković, načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, kazao inspektorima da je prisluškivao Vučića i njegovu porodicu upravo po Dijaninom nalogu. Hrkalovićeva je i tada izjavia da ne zna ništa o tome i odbila je poligrafsko ispitivanje.

Ona je juče ponovo saslušana nakon što je Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, na saslušanju izjavio da su ga Dijana i predsednik FSS Slaviša Kokeza povezali sa Veljkom Belivukom, kome je morao da repusti obezbeđenje svojih lokala u centru Beograda.

Slaviša Kokeza
foto: Damir Dervišagić

- Kajmaković je ispričao u policiji da je suvlasnik, direktor i menažder nekoliko najpoznatijih restorana i klubova i da je ranije u tim lokalima uglavnom sam angažovao obezbeženje. roblem nastaje 2016. gdoine kada g aje, navodno, Slaviša Kokeza više puta kontraktirao i ubeđivao da obezbeđenje kluba "Kasina" na Terazijama preuzmu Belivuk i njegova ekipa - rekao je izvor.

Kajmaković je navodno najpre odbio tu ponudu, ali su nakon ttoga navijači počeli da dolaze u njegove lokale i da prave probleme, a onda su krenula i učestale policijske racije koje su mu onemogućavale da radi. Aca Bosanac je zat ponovo uspostavio kontakt sa Kokezom, koji ga je spojio sa Dijanom hrkalović. Posle razgovora sa državnom sekretarkom u MUP, Kajmaković je odlučio da ekipi Belivuka prepusti obezbeđenje u većini svojih lokala.

Darko Elez
foto: Privatna Arhiva

Dijana Hrkalović, inače otkaz u MUP-u dala je u junu 2019. godine pod misterioznim okolnostima. U medijima se sprekulisano je povodm za to bio pritisak američke DEA, koja je navodno imala njene kompromitujuće snimke sa članovima kompromitujuće snimke sa članovima crnogorskog kavačkog klana. Ubrzo nakon toga promenila je ime u Nika Rina, ali je nekoliko meseci ranije vratila svoje staro ime.

Podsetimo, policija je 4. februara uhapsila Belivuka, njegovu desnu ruku marka Miljkovića i još 20 članova ovog klana, osumnjičenih za brojna ubistva, iznude i trgovinu drogom. Belivuk je, prema operativnim saznanjima, radio je za kavački klan i učestvovao je u brojnim likvidacijama suprotstavljenog škaljarskog klana.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track