ZNA SE KO JE NALOGODOVAC I IZVRŠILAC LIKVIDACIJE LJUBOMIRA MARKOVIĆA KIĆE! Kraj istrage ubistva vođe Alkatraza biće IZNENAĐENJE
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen Facebook

privodi se kraju

ZNA SE KO JE NALOGODOVAC I IZVRŠILAC LIKVIDACIJE LJUBOMIRA MARKOVIĆA KIĆE! Kraj istrage ubistva vođe Alkatraza biće IZNENAĐENJE

Crna Hronika -

Biće iznenađenje da vidite ko je usmrtio tog gospodina, znamo i ko je izvršilac i ko je nalogodavac, rekao je juče predsednik Srbije

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, rekao je juče da će biti iznenađenje kad javnost sazna ko je ubio Ljubomira Kiću Markovića, vođu navijača Partizanove frakcije Alkatraz, koji je izrešetan 2. novembra 2019. godine.

- Biće iznenađenje da vidite ko je ubio tog gospodina Kiću, videćete uskoro, mi operativno znamo ko je ubio Kiću. Saznaće to i javnost, samo da mi prikupimo dovoljno dokaza. Znamo i ko je izvršilac i ko je nalogodavac. Saznaćete uskoro - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, vakcinacija, Dedinje, kasarna
foto: Printscreen Tanjug

Podsetimo, Marković (39) je brutalno ubijen u Ulici Grčića Milenka u Beogradu, kad ga je nepoznati napadač izrešetao ispred balona za fudbal. Za njegovo ubistvo niko nije odgovarao.

Maskirani napadač prišao je Markoviću, koji je 2017. izašao iz zatvora, gde je robijao zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, nakon što je napustio balon za fudbal, a likvidaciju su snimile kamere. Pojurio ga je i pucao u njega osam puta.

Ljubomir Marković Kića, uviđaj, ubistvo
foto: Nemanja Nikolić

Marković je pokušao da se odbrani izvukavši pištolj koji mu je bio za pojasom, ali nije uspeo da ga upotrebi. Pištolj je imao kod sebe jer je navodno slutio šta mu se sprema.

Sahranjen je na Novom groblju, a na večni počinak ispratilo ga je više od 500 ljudi, među kojima su članovi porodice i prijatelji. Najveći broj bili su njegovi prijatelji s tribine, navijači Partizana, čiji je vođa bio ubijeni Marković.

Ljubomir Marković Kića, ubistvo, uviđaj
foto: Nemanja Nikolić

Sina poznatog biznismena dovode u vezu sa likvidacijom

Kako su ranije pisali mediji u Srbiji, L. B., sin srpskog biznismena koga srpska policija dovodi u vezu s likvidacijom Markovića, bio je navodno lociran u Atini. Njega je grčka policija tada uhapsila, ali je brzo pušten jer protiv njega nije bilo dokaza. Ovo je, kako su pisali naši mediji, bio krajnje neuobičajen postupak - da lice za kojim je raspisana međunarodna poternica, pogotovo za najteže krivično delo, bude pušteno na slobodu.

Mediji su ranije spekulisali da je mogući motiv ubistva borba za prevlast na južnoj tribini. Marković je iz zatvora izašao 2017. bio je nezadovoljan stanjem navijača Partizana i podelama, a pošto je uživao veliki ugled, planirao je promene. Navodno je razgovarao sa Goranom Klještanom "Bosketom", vođom najbrojnije grupe "Shadows" o osnivanju nove grupe, koja bi okupila sve navijače.

Nakon ubistva Kiće, jednog od najpoštovanijih navijača Partizana, uprkos presudi za ubistvo, "Alkatraz" je demonstrativno napustio tribinu, a stariji navijači nisu mogli da prebole njegovu smrt.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track