OTAC TUČENOG DEČAKA, ŽESTOK MOMAK PORUČUJE ZA KURIR: Sin mi je namučen, noću se trza! Kad sam čuo poludeo sam, OVO NEĆU OPROSTITI!
Foto: Privatna Arhiva

EKSKLUZIVNO: zoran branković lepi

OTAC TUČENOG DEČAKA, ŽESTOK MOMAK PORUČUJE ZA KURIR: Sin mi je namučen, noću se trza! Kad sam čuo poludeo sam, OVO NEĆU OPROSTITI!

Crna Hronika -

Zoran Branković Lepi, otac dečaka koga je, kako se sumnja, prošle nedelje na Vračaru u Beogradu pretukao Mirsad M., dečko njegove majke Katarine M., koja je navodno nasilje nemo posmatrala, kaže da je preuzeo brigu o mališanu. Branković kaže da njegov sin nije samo jednom dobio batine od očuha, već da je Mirsad M. maltretirao dečaka duže vreme.

Neću im oprostiti

- Sina dugo nisam video jer je njegova majka tako htela, a za batine sam saznao od prijatelja koji su to videli u medijima. Poludeo sam kada sam saznao! Lako je tući tuđe dete, mada ja nikada ničije dete nisam ni pipnuo. Ovom mamlazu neću oprostiti, ali ni njoj - kaže Branković.

Zoran Branković Lepi
foto: Privatna Arhiva

Kako nam je objasnio, po saznanju da mu je dete žrtva nasilja, odmah je otišao po njega.

- Vidim koliko je namučen. Malo mi je pričao o torturi koju je preživljavao više od godinu dana. O tome svedoči i to što se usred noći trgne i uplaši. Kad shvati da je pored mene, zagrli me. Srce mi se cepa - iskren je dečakov otac.

On dodaje da mu je mališan ispričao šta se tačno desilo 15. juna u parku na Vračaru, kada je poslednji put dobio batine i kada je sam otišao u policiju i prijavio zlostavljanje. Posle toga njegovi majka i očuh su uhapšeni.

- Slučajno je video majku dok je išao po sladoled. Kako je dugo nije video, potrčao je ka njoj i počeo da je grli. Mirsad mu je tada rekao da se skloni, ali kako dete da se skloni od majke? Mirsad ga je odgurnuo, pao je na pod. I tu se nije zaustavio, nego ga je uhvatio za majicu i podigao sa poda i počeo da ga davi. Još ima modrice na vratu i na rukama. Majka je sve vreme ćutala. Ostavili su ga tako uplakanog i otišli - prepričava Branković reči koje je čuo od povređenog sina.

Zoran Branković Lepi
foto: Privatna Arhiva

Kako dodaje, dečaka svaki dan vodi u školu i vraća ga kući.

- Dobar je učenik, ima četvorke i petice. Izuzetno je inteligentan, a sada je srećan. Pričao mi je da su ga vodili kod Mirsada kući i da ta kuća nema struju, ni vodu. Ovde ima sve što je detetu potrebno za normalan život - kaže otac i nastavlja:

Udarci u glavu

- Terali su ga da puši cigarete i da pije pivo. Kaže mi da ga je Mirsad stalno udarao u glavu i da nije smeo ništa da mu kaže - priča Lepi i dodaje i da je pitao sina zašto ga ranije nije zvao da dođe po njega.

- Objasnio mi je da mu majka nije dozvolila. Pričala mu je kako sam ja alkoholičar, a nikada nisam pio, kako sam loš čovek i kako ne želim da ga vidim. Strašno! Godinama unazad sam tražio da vidim dete. Pisao sam i Centru za socijalni rad, ali mi niko nije odgovorio - kaže Branković.

(Kurir.rs / J. Rafailović)

Prošlost

Bio u voždovačkom klanu

Zoran Branković Lepi devedesetih godina bio je pripadnik voždovačkog kriminalnog klana. Kako tvrdi, poslednjih godina se povukao iz kriminalnih voda i živi mirno.

- Zaposlio sam se i radim u jednoj privatnoj firmi. Uzeo sam nekoliko slobodnih dana kako bih bio sa malim, ali mogu da brinem o njemu i to iz sveg srca želim. Imam starijeg sina od 25 godina, on je već svoj čovek. Pošteno živi svoj život. Ovom malom sam potreban sada i biću tu za njega - rekao je Branković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track