KLAN BELIVUK-MILJKOVIĆ PREKO PORODICE HTEO DA UTIČE NA PREDSEDNIKA VUČIĆA: General Dikić otkrio da je izbegnut STRAVIČAN scenario
Foto: screenshot Pink tv

ima oblika terorizma

KLAN BELIVUK-MILJKOVIĆ PREKO PORODICE HTEO DA UTIČE NA PREDSEDNIKA VUČIĆA: General Dikić otkrio da je izbegnut STRAVIČAN scenario

Crna Hronika -

Bogdan Pušić, načelnik UKP, otkrio je šta je sve obuhvaćeno optužnicom protiv klana Belivuk-Miljković, koja je podignuta danas i istakao da je materijal obiman i ozbiljan.

Pušić kaže da delovi iskaza koji se uporno objavljuju u medijima u delovima, nemaju potporu u prikupljenim dokazima i optužnici, već im je cilj da se pređe na politički teren kako bi se urušio ugled predsednika Vučića, države i ministra Vulina.

Ističe da je laž da je kuća u Ritopeku Vulinova i opet ponavlja da je cilj - prebacivanje stvari na politički teren.

Ove priče, kaže, ne mogu ugroziti dosadašnji tok istrage, dokaze, niti mogu da obeshrabre tužilaštvo u radu protiv kriminalne grupe.

- Istrajaćemo u tome da utvrdimo svačiju odgovornost svakoga ko je pružio bilo kakvu pomoć - kaže Pušić za "Pink".

Bogdan Pušić
foto: screenshot Pink tv

Na pitanje o pripadnicima MUP i saznanjima o njima, Pušić kaže da će tužilac koji postupa u predmetu odlučiti da li će ih pripojiti ovom krivičnom postupku. Ostalo je, kaže, da se obradi još mnogo materijala.

- Ubistva nisu izvršena otkad je Vulin postao ministar, već ranije, a odlukom Vučića i postavljenjem Vulina za ministra, apsolutni prioritet postalo je rasvetljavanje najtežih krivičnih dela. Vučić nije to stavljao pod tepih, stvari je nazvao pravim imenom i njegovom odlukom, i odlukom Vulina i Gašića, prioritet je postao da se svi postojeći bezbednosni kapaciteti preusmere kako bi se ova kriminalna grupa otkrila i kako bi se skupilo dovoljno dokaza za njeno procesuiranje - kaže Pušić.

Na pitanje o zahtevu za doživotnu robiju, Pušić kaže da je o tome rano govoriti, mada je za najteža krivična dela propisana kazna od 40 godina zatvora.

Bratislav Dikić, general u penziji, ističe da su, prema njegovom mišljenju, postojale dve kriminalne grupe: jedna u MUP, a druga predvođena Veljkom Belivukom. Obema grupama upravljao je jedan čovek, a onaj ko je rukovodio imao je podatke u MUP i predavao ih je Belivuku. Među podacima bili su i podaci o predsedniku, o kretanju njegovog sina, a podaci su deljeni i sa pojedinim medijima.

- Obe grupe su u jednom trenutku istovremeno pratile Vučića i njegovu porodicu - kaže Dikić.

Sada se, kaže, Belivuk i ekipa brane onako kako ih savetuju oni koji su još uvek na slobodi. Zato se cela situacija politizuje.

Kaže da su iz MUP obaveštavali Belivukovu ekipu o tome gde se kreće predsednik koji je na Zvezdari imao prijatelja kojeg je posećivao. Ova činjenica je iskorišćena protiv predsednika.

- Ovde ima i oblika terorizma, a cilj je - predsednik Vučić i uticaj na njega preko porodice, kako bi promenio određene odluke, a da u suprotom bude likvidiran, baš kao premijer Đinđić - kaže Dikić.

Podseća da je Vučić pokrenuo ekonomiju, vratio određene teme na sto, a pojedinim državama jaka Srbija ne odgovara.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track