MIKA ALEKSIĆ PORUČIO IZ KUĆNOG PRITVORA: Dobro sam, mentalno zdravlje mi nije problem!
Foto: Nemanja Nikolić

PROGOVORIO

MIKA ALEKSIĆ PORUČIO IZ KUĆNOG PRITVORA: Dobro sam, mentalno zdravlje mi nije problem!

Crna Hronika -

Reditelj Miroslav Mika Aleksić, koji je u petak, posle osam meseci, izašao iz Centralnog zatvora, pošto mu je pritvor zamenjen kućnim pritvorom, prvi put je juče dao izjavu za medije, ali teška krivična dela za koja se tereti, među kojima su silovanja i polna uznemiravanja, nije želeo da komentariše! Aleksić je ekskluzivno za Kurir rekao "da se oseća dobro". Reporteri Kurira zatekli su ga u stanu na Vračaru, a izjavu je dao pošto se javio na interfon kada smo pozvonili.

Ravan ton

- Dobro sam, mentalno zdravlje mi nikada nije bilo problem. Ajte samo da vas zamolim nešto. Ja vam se zahvaljujem, ali ne želim uopšte da učestvujem u ovome, ni u kom smislu, ni u dobronamernom ni u zlonamernom, niti u bilo kojem razgovoru - rekao je optuženi Aleksić mirnim glasom, staloženo i ravnim tonom, bez ikakvog uzbuđenja.

Mašić juče više puta napuštala stan
Mašić juče više puta napuštala stanfoto: Damir Dervišagić

Reditelj je noć proveo u svom stanu, u kome živi sa suprugom Biljanom Mašić, pošto mu je u petak Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu. Tokom jučerašnjeg dana Mikina supruga, profesorka FDU, više puta je izlazila iz stana. Najpre ujutru, kada je išla da baci smeće i u nabavku. Vratila se posle sat vremena, pa izašla da prošeta psa.

u kućnom pritvoru
u kućnom pritvorufoto: Nemanja Nikolić

- Dobro smo, sve je dobro - kratko je rekla. Iako njen suprug ima pravo na redovne, svakodnevne šetnje, izgleda da juče nije iskoristio to svoje pravo. Da podsetimo, Miroslav Aleksić tereti se da je silovao i polno uznemiravao nekoliko polaznica škole glume "Stvar srca", čiji je vlasnik, a među žrtvama su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić. Početak suđenja zakazan je za 1. oktobar.

Advokat oštećenih devojaka

Normalno su prihvatile Mikino puštanje

Advokat Denis Bećirić, koji zastupa oštećene glumice u postupku protiv Mike Aleksića, kaže da su očekivali da će pritvor biti zamenjen blažom merom. - To ne menja ništa u vezi sa suđenjem, osim što odbrana sada može malo da kalkuliše, jer kada je optuženi u pritvoru, odbrani se u postupku žuri, a kada izađe, onda mogu da kalkulišu i postupak može i duže da traje - kaže Bećirić: - Nama je važno da je sud u startu procenio da je bilo dovoljno osnova sumnje da se odredi pritvor, sada nam je svejedno, jer se suđenje nastavlja, bio on u pritvoru ili ne. Od početka smo pričali sa klijentkinjama i objasnili im da, u skladu sa višegodišnjim iskustvom koje imamo, pritvor jednog dana može biti ukinut. One su to tako i prihvatile, jer to nije kazna, već mera.

O silovanju je prva progovorila Milena Radulovića, koja je prva i prijavila policiji svog učitelja glume. Među devojkama, koje su se posle Radulovećeve obratile nadležnima, je i jedna maloletnica. - Samo da je živ i zdrav, vidimo se u sudnici - rekla je Milena Radulović nakon što je Aleksić dobio nanogicu. On je u klasičnom pritvoru bio od 16. januara, a u petak po podne sproveden je iz zatvora u svoj stan.

Loše zdravlje

Njegov advokat Zoran Jakovljević juče je za TV Pink rekao "da je u pitanju Mikino teško zdravstveno stanje".

- Ovakva odluka suda se desila u poslednjem momentu. U pitanju je teško zdravstveno stanje Mikino, novinari koji su ispratili njegov izlazak mogli su da vide kako izgleda. Problem je bio šećer i to je nešto što organizam dovodi u stanje dezorijentisanosti, nesvestice - objasnio je Jakovljević.

Komšije optuženog

Biljana je fina, ali se udala za ludaka, sačuvaj bože

Komšije kažu da Miku sada nisu videli, kao i da su poslednjih meseci i njegovu suprugu Biljanu retko sretali. - Uvek su im spuštene roletne, verovatno je ženu sramota kakvog muža ima. Oni ni ranije nisu bili previše druželjubivi, niti bliski sa komšijama. O Biljani možemo samo lepo da kažemo, fina je, profesorka, svi smo se iznenadili kada se udala za tog ludaka. Sačuvaj bože ko sve živi ovde - dodale su komšije, koje o Aleksiću nemaju baš lepo mišljenje.

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track