00:52

Tuča

ISTRAGA

EPILOG BRUTALNOG PREBIJANJA U IVANJICI: Devet nasilnika tuklo mladiće na Nušićijadi! VIDEO, FOTO

Crna Hronika -

Osnovno tužilaštvo u Čačku pokrenulo postupak zbog tuče iz avgusta ove godine

Dvojica mladića, od kojih je jedan u to vreme bio maloletan, brutalno su pretučena ispred jednog kafića u Ivanjici u vreme održavanja Nušićijade, krajem avgusta ove godine.

Kako Kurir saznaje, osumnjičeni su identifikovani i protiv njih je Osnovno tužilaštvo u Čačku, ispostava u Ivanjici, pokrenulo krivični postupak.

Ivanjica tuča
foto: Kurir

- Koliko mi je poznato, nikakav sukob odranije nije postojao. Jedan mladić je s društvom stajao u prolazu, između brze hrane i ulaza u diskoteku. Sudeći po onome što se vidi na snimku sa sigurnosnih kamera, očigledno je da je iritirao konobare i obezbeđenje time što uopšte stoji tu i da su ga nekoliko puta zakačili pre nego što je počela tuča - kaže izvor Kurira.

Drugi mladić nije bio blizu kada je incident počeo, već je pokušao da zaštiti dečka kog su brutalno tukli bar 10 godina stariji muškarci.

Ivanjica tuča
foto: Kurir

- Prvo su tukli i šutirali jednog mladića, čak i kada je pao na zemlju. Potom su se ustremili na drugog. Udarali su ga pesnicama i vukli toliko da mu je košulja bukvalno pocepana na froncle. Šokirani smo i uznemireni zbog onoga što se dogodilo, da ozbiljni muškarci tuku tek decu i to bez ikakvih razloga. Nadamo se da će odgovarati pred zakonom - dodaje on i kaže da su posle prebijanja izbačeni na ulicu.

Nemanja Govedarica
foto: Nebojša Mandić

Beogradski advokat Nemanja Govedarica kaže za Kurir da prvo treba da se utvrde sve okolnosti događaja, a da je za kvalifikaciju krivičnog dela ključno medicinsko veštačenje.

- Pre svega, medicinsko veštačenje treba da pokaže stepen i težinu povreda kod oštećenih. U zavisnosti od toga, može da se radi o različitim krivičnim delima, može biti reč o nasilničkom ponašanju, ukoliko je počinjeno u grupi a oštećeni imaju lake povrede. Ukoliko su teške povrede, može biti reči o nanošenju teških telesnih povreda, ali mora da se utvrdi ko ih je naneo. Ostali bi mogli da odgovaraju za učestvovanje u tuči. Svakako, bez obzira na to o kom je delu reč, otežavajuća okolnost je ako je reč o maloletnim osobama - objašnjava Govedarica za Kurir.

Kurir.rs/ J. S.

bonus video:

00:18

JOŠ JEDNA BRUTALNA TUČA U KRAGUJEVCU: Pogledajte kako grupa tinejdžera prebija mladića koji je krenuo u prodavnicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track