Najnovije vesti

KURIR OTKRIVA! ZBOG NJEGA SU UHAPŠENI POLICAJCI: Žandarmi i još dvoje njihovih kolega čuvali kriminalca iz Novog Sada!
Foto: Sladjana Stojanović

akcija mup i tužilaštva

KURIR OTKRIVA! ZBOG NJEGA SU UHAPŠENI POLICAJCI: Žandarmi i još dvoje njihovih kolega čuvali kriminalca iz Novog Sada!

Crna Hronika
12:22h

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije uhapsili su četvoro kolega zbog sumnje da su obezbeđivali i dostavljali podatke Goranu Kovačeviću Gorancu iz Novog Sada!

Podsetimo, lisice su stavljene dvojici pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), Milošu K. (37) iz PU za grad Beograd, kao i policijskoj službenici Uprave za međunarodnu operativnu saradnju Slađani T. (45).

- Sumnja se da je R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima. Takođe, sumnja se i da su vršili fizičko obezbeđenje njega i njegove porodice - saopštio je MUP.

Uroš Stefanović, Ubistvo, Novi Sad, MMA Borac, Goran Kovačević Goranac
foto: Kurir

Sumnja se i da su iznajmili stan u Novom Sadu u blizini stana Gorana Kovačevića Goranca, u kom je pronađeno oružje i droga.

Naš izvor otkriva da su i Miloš K. i Slađata T. uhapšeni zbog Goranca i to jer je u avgustu Miloš K. od Slađane T. tražio da kroz bazu Interpola proveri da li je za Gorancem i njegovim sinom raspisana međunarodna poternica. Posle provere obavestila ih je da za njima nisu raspisane nikakve poternice.

Goran Kovačević Goranac, od ranije je poznat javnosti. On je prošle godine preživeo napad u Novom Sadu u kom je ubijen njegov telohranitelj Uroš Stefanović MMa borac. U napadu, Goranac je samo lakše ranjen. Zbog pucnjave na njega uhapšena su dvojica muškaraca kojima se i dalje sudi pred Višim sudom u Novom Sadu.

Goran Kovačević Goranac, Dalibor Bogdanović Bocke, Vladica Rakić, Nenad Stević, Božidar Bosnić, Goran Cvijetić, otmica, saslušanje
foto: Sladjana Stojanović

- Prošle godine nije bio prvi napad na njega, on je i pet godina bio meta napada. Tada je u pucnjavi kod osnovne škole ranjen njegov šurak Niko Uskoković. Goranac je bio hapšen 2017. zbog sumnje da je sa još četvoricom muškaraca učestvovao u otmici Gorana Cvijetića. Osumnjičeni su se navodno branili time da su izveli "građansko hapšenje" jer su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Teodore Kaćanski. Među otmičarima tada je bio i Dalibor Bogdanović Boća, kom se sudi zbog sumnje da je 2. septembra prošle godine pokušao da ubije Kovačevića.

Goranac je privođen i 2010. i to zbog sumnje da je učestvovao u trgovini skankom u Novom Sadu.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja