OVO JE ŠOK-ISKAZ OCA UROŠA BLAŽIĆA Kada sam čuo šta je držao u PODRUMU, zaprepastio sam se! Nije nam dao da dolazimo BEZ NAJAVE
Foto: Privatna Arhiva, Drustvene Mreže

kurir donosi detalje optužnice protiv blažića

OVO JE ŠOK-ISKAZ OCA UROŠA BLAŽIĆA Kada sam čuo šta je držao u PODRUMU, zaprepastio sam se! Nije nam dao da dolazimo BEZ NAJAVE

Crna Hronika -

Radiša Blažić, koji se nalazi na optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu zajedno sa svojim sinom Urošem, koji je 4. maja 2023. počinio masakr, ne priznaje krivicu

Radiša Blažić iz sela Dubona kod Mladenovca, optužen da je sinu Urošu Blažiću (21) obezbedio "kalašnjikov" i pištolj iz kog je on 4. maja 2023. počinio masakr u Duboni i Malom Orašju kod Smedereva, branio se rečima "da to oružje nije njegovo, već da pripada njegovom sinu Urošu".

- Ne znam zašto je moj sin uradio to što je uradio, ali oružje koje je koristio nije moje i ja nisam ni znao da ga on ima - rekao je Radiša na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je podiglo optužnicu protiv njegovog sina i njega. Kurir je imao uvid u optužnicu potvrđenu od smederevskog Višeg suda, a uskoro će se otac i sin zajedno naći i na optuženičkoj klupi. Sin zbog krivičnog dela masovnog ubistva, a otac zbog ilegalnog oružja.

radiša blažić
radiša blažićfoto: Društevne Mreže

Radiša Blažić se tereti da je od 2021. u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, neovlašćeno nabavljao i držao veću količinu oružja, municije i bombi.

- Kada sam čuo da je u podrumu imao džak i da je pucao u njega, zaprepastio sam se. Uroš nikada nije pričao o oružju, niti je pokazivao ljubav prema lovu, iako sam ja išao - izjavio je 11. maja prošle godine na saslušanju otac masovnog ubice:

- Oružje koje je nađeno u obe kuće nije moje, a ne znam odakle moji otisci na oružju koje je zaplenjeno.

uroša blažića privode nakon masakra
uroša blažića privode nakon masakrafoto: J.V.

Inače, Uroš Blažić se tereti da je masakr počinio iz očevog oružja, ali njegov tata Radiša tvrdi "da on nema ništa s tim i da ga je njegov sin sam nabavio".

- Da sam znao, to oružje bih predao policiji. Ne znam ko je mogao da donese oružje, siguran sam da nije moja žena, kao ni moj otac, moguće da je Uroš. Kuća u Šepšinu dobro je obezbeđena i samo je Uroš imao ključ od nje. Kuću u kojoj je živeo Uroš kupio sam 2012, ali sam na Đurđevdan 2013. to i overio kod notara na moje ime. Ta kuća bila je u sivoj fazi, trebalo je dosta da se sređuje jer nije imala ni vodu ni struju. Kuću sam kupio jer imam dva sina i hteo sam da jedan od njih s porodicom živi tamo. U međuvremenu, porodica se dogovorila da Uroš pređe da živi - rekao je drugookrivljeni i dodao da je Uroš 2021. počeo da živi sam u toj kući u Šepšinu, selu pored Dubone.

hapšenje radiše blažića i nađeno oružje
hapšenje radiše blažića i nađeno oružjefoto: MUP

- Inače, on se u tu kuću preselio i pre nego što je ona 2021. završena. Često je bio tamo, nadgledao je sa mnom majstore. Sve dok se kuća nije sredila, često sam išao tamo, a kada se Uroš preselio, išao sam ređe - naveo je okrivljeni Radiša. Radiša Blažić potvrdio je i da su protiv njegovog sina ranije, dok je bio maloletan, ali i nakon toga, podnošene krivične prijave sa elementima nasilja.

Ključeve imao samo Uroš

Nije nam dozvoljavao da dolazimo bez najave

Otac masovnog ubice je rekao i da je njegov sin imao devojku i da je to jedan od razloga zašto on nije išao u Šepšin.

kuća u šepšinu, i nađeno oružje
kuća u šepšinu, i nađeno oružje foto: Petar Aleksić, MUP Srbije

- Uroš je svakog dana dolazio kod nas, zajedno smo se hranili. Imao je ovde spavaću sobu, znao je da prespava. Oružje koje je nađeno u spavaćoj sobi u našoj kući u Duboni verovatno je njegovo - rekao je između ostalog stariji Blažić.

- Ključeve kuće u Šepšinu imao je samo Uroš i nije dozvoljavao članovima porodice da dolaze kod njega bez prethodne najave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja