"MOJ SAT JE FALŠ, KOŠTA SAMO 200 EVRA" Miljković pokušao da objasni otkud mu "brajtling", pa poručio: NEĆU NIŠTA DA PLAĆAM...
Foto: Nemanja Nikolić, Dado Đilas

PRANJE PARA

"MOJ SAT JE FALŠ, KOŠTA SAMO 200 EVRA" Miljković pokušao da objasni otkud mu "brajtling", pa poručio: NEĆU NIŠTA DA PLAĆAM...

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu na suđenju za pranje para Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, Filipu Ivanovskom i njihovim suprugama, okrivljeni Miljković je pokušao da objasni poreklo skupocenih satova koji su nađeni kod njega prilikom hapšenja, pa je rekao "da je jedan od luksuznih satova zapravo kopija".

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Marko Miljković, Specijalni Sud, Sudjenje
foto: Zorana Jevtić, Dado Djilas, Nenad Kostić

Prevarili su me

- "Brajtling" je falš, nisam ni znao da postoji dok nisam video na pretresu. Taj sat vredi 200 evra, prevarili su me kad sam bio mlad - rekao je juče Miljković u Specijalnom sudu.

Miljković je zatim, posle pregleda dokaza u pisanoj dokumentaciji, gde su prikazani između ostalog i kupoprodajni ugovori za stanove sa potpisom Markovog dede Miladina Miljkovića, rekao da "nije imao nikakve veze sa tim nekretninama, jer nisu u njegovom vlasništvu, već u vlasništvu njegovog dede", nakon čega se dotakao i načina na koji su došli do novca kojim je kupljen stan na ime njegove supruge Tanje.

Tanja Miljković
Tanja Miljkovićfoto: Petar Aleksić

- Tog jutra bio sam u banci sa svojoj suprugom, a po savetu službenice, naveli smo kratko da je reč o ušteđevini, pa iz tog razloga nismo dalje objašnjavali da je novac kojim je kupljen stan u stvari sakupljen od svadbe - rekao je okrivljeni.

Podsetimo, Marko Miljković je na prošlom održanom suđenju izjavio da je mesečno zarađivao 1.000 do 2.000 evra na poslovima obezbeđenja, a da su za svadbu on i supruga dobili preko 200.000 evra u kešu.

- Ja sam se ranije izjašnjavao u vezi stečenog novca, to je moja ušteđevina, iz raznih poslova koje sam radio. Nikada nisam bio prijavljen, niti ću biti, jer neću državi da plaćam ništa zarad nekog minimalca - rekao je Miljković.

Dečje pare

Tužilaštvo, podsetimo, tereti Veljka i Bojanu Belivuk, Marka i Tanju Miljković i Filipa i Mariju Ivanovski da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove kupovinom stanova, kuća, građevinskog materijala, placeva, automobila i satova. Optužnicom je inače obuhvaćena i Belivukova tašta, Snežana Đorđević, ali je postupak u odnosu na nju razdvojen zbog njenih zdravstvenih problema.

Bojana Belivuk
Bojana Belivukfoto: Petar Aleksić

Na osnovu dalje pročitane dokumentacije, navedeno je da su iz kuće Belivuka zbog istrage oduzete i novčanice, a kako je njegov branilac Dejan Lazarević rekao, očigledno je da se radi o dečijoj ušteđevini. Međutim, Belivuk o tome nije želeo da se ponovo izjašnjava.

Tužilac: Tašta je formalni vlasnik

Advokat Dejan Lazarević se osvrnuo na deo dokumentacije o kupovini placa u Kozarčevoj ulici na Zvezdari, koja se vodi na Belivukovu taštu, na šta se tužilac nadovezao rekavši da će se uskoro otkriti ko stoji iza toga.

- Snežana Đorđević jeste formalni vlasnik, ali ovde će se u narednom periodu pojaviti svedoci koji će reći ko stoji iza ovoga i ko je ulagao novac - rekao je tužilac.

Bonus video:

01:26

DRAMI NEMA KRAJA, OVO SU NAJBRUTALNIJI DETALJI SA SUĐENJA BELIVUKA! Nedić šokirao: Miljković ubio i zakopao bliskog rođaka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track