Euleks uhapsio tri Albanca zbog ratnog zločina

Stigla ih pravda

Euleks uhapsio tri Albanca zbog ratnog zločina

Crna Hronika -
Kako se navodi u saopštenju Euleksa, slučaj istražuje Specijalno tužilaštvo Kosova

PRIŠTINA - Pripadnici policijskih snaga Euleksa uhapsili su danas u selu Lauša u opštini Srbica (Skenderaj), Hetema Gecija, Rustema Gecija i Sabita Gecija, pod sumnjom da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Kako se navodi u saopštenju Euleksa, slučaj istražuje Specijalno tužilaštvo Kosova kako bi bili utvrđeni svi potrebni detalji u vezi s umešanosti navedenih osoba u izvršenje ratnih zločina na Kosovu.

Dnevnik Ekspres preneo je izjavu portparola BSK Ibrahima Šalje da je i u ovom i u svim takvim slučajevima zakon iznad svega. Organizacija veterana OVK zatražila je hitno oslobađanje uhapšenih jer je pretekst njihovog hapšenja, navodno zbog ratnih zločina jasan pokazatelj da Euleks još nije digao ruke od "lova" na borace OVK.

Jake snage specijalnih snaga Policije Kosova i Euleksa uhapsile su braću Rustema i Hetema Gecija i skoro četiri sata pretresali njihov stan u Srbici i kuću u naselju Geca u selu Lauša u istoj opštini. Istovremeno je prema medijima uhapšen Sabit Geci za koga prištinski mediji kažu da je takođe bio pripadnik bivše OVK. Postupak protiv osumnjičenih vodi Specijalno tužilaštvo Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track