Sprečen šverc sira, maslinovog ulja i cigara
Foto: Carina Srbije

Carina

Sprečen šverc sira, maslinovog ulja i cigara

Crna Hronika -
Srpska Carina je na dva granična prevoza zaplenila 550 kilograma sira, maslinovog ulja i kubanskih cigara

BEOGRAD - Carina i policija sprečile su, nedaleko od graničnog prelaza Gradina pokušaje krijumčarenja oko 550 kilograma sira stranog proizvođača, na Horgošu veću količinu maslinovog ulja vrednosti oko 300.000 dinara, a na beogradskom aerodromu kubanskih cigara, saopštila je danas Uprava carina.

Za strani sir vozač nije imao nikakavu dokumentaciju, niti dokaze o plaćenim carinskim i ostalim dažbinama, a sir je otkriven u automobilu jednog Kruševljanina.

Na graničnom prelazu Horgoš otkrivena je veća količina neprijavljenog maslinovog ulja koju je iz Srbije pokušao da prokrijumčari grčki državljanin.

On je putovao sam, na relaciji Solun- Bugarska - Srbija - Poljska i tvrdio da nema ništa da prijavi za carinjenje.

U saradnji sa graničnom policijom izvršena je detaljna kontrola kombija i prtljaga i tom prilikom je pronađena neprijavljena carinska roba - maslinovo ulje. Pomenuto maslinovo ulje nije prijavljeno ni prilikom ulaska Srbiju, niti je roba stavljena pod carinski nadzor, navodi se u saopštenju.

Carinici su i na aerodromu ""Nikola Tesla"", kod kineskog državljanina sa privremenim prebivalištem u Beogradu, pronašli 200 kubanskih cigara marke Kohiba.

Putnik je doputovao iz Havane, letom preko Pariza i nakon podizanja prtljaga uputio se u zeleni kontrolni prolaz čime se deklarisao kao neko ko nema ništa da prijavi za carinjenje.

Rentgenska kontrola prtljaga je otkrila da se u njegovim koferima nalazilo osam pakovanja od po 25 komada kubanskih tompusa.

Kako putnik može da unese samo 50 cigara, višak od 150 tompusa mu je privremeno oduzet do okončanja prekršajnog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track