OTELI IM 6.000 EVRA: Albanci ih presreli sa puškama!
Foto: Samir Adrović

Ulcinjani preživeli golgotu u Albaniji

OTELI IM 6.000 EVRA: Albanci ih presreli sa puškama!

Crna Hronika -
Enver Nasradinij (60) i njegov sin Adrian (27) su u petak rano ujutro u Albaniji preživeli pravu golgotu kada su ih dvojica maskiranih razbojnika pod pretnjom oružjem opljačkali do gole kože

ULCINJ - Enver Nasradinij (60) i njegov sin Adrian (27) su u petak rano ujutro u Albaniji preživeli pravu golgotu kada su ih dvojica maskiranih razbojnika pod pretnjom oružjem opljačkali do gole kože, a pre toga i pucali u njih.

Nasradiniji su juče ispričali da su se u trenucima kada su pljačkaši držali automatske puške uperene u njih, bili pozdravili sa životima.

“Rekao sam Adrianu da smo gotovi, iako su nam sve već bili uzeli. Ali oni su se odjednom okrenuli i otrčali nizbrdo prema nekoj reci”, kaže Enver.

Ništa nije slutilo te večeri da može doći do bilo kakve nevolje, a kamoli scena koje naslućuju jezivu smrt. Enver i Adrian krenuli su svojim kolima u petak odmah posle ponoći za Prizren preko susedne Albanije. Vozili su Azema Kukija i Bashkima Dergutija iz Uruševca. Tura je ugovorena za 180 eura.

“Sve je bilo u redu do mjesta Rešen na autoputu Milot- Morina. U 03,25 časova naišli smo na prepreku na putu. Od jedne druge ivice, saobraćajna traka bila je blokirana gumama punim kamenja. Pri brzini od 80 na sat nismo uspjeli da izbegnemo prepreku, prešli smo preko nje, probušili tri gume i oštetili felne”, priča Enver početak drame na auto putu.

Mesto pljačke u Albaniji
Mesto pljačke u Albaniji

Kada su uklonili gume sa puta da mogu da prođu, objašanjava Enver, iz istog pravca naišao je auto “bora” sive boje registarskih oznaka Prištine ili Podujeva i parkirao se ispred njih. Iz auta su izašla tri momka i pitali Nasradinije o čemu se radi. Nakon kraćeg objašnjenja, pristali su da im daju rezervnu gumu.

“U tom trenutku, zaprašio je rafal iz automatske puške. Meci su fijukali pored nas, čuli smo kako udaraju u suprotnu bankinu. Momci koji su bili sa nama u autu, brzo su izašli sa prtljagom i dali nam novac za put. Ne znam kako i kad su se dogovorili, ali su brzo ušli u “boru” i uz škripu kočnica uskoro nestali u mraku”, seća se Enver trenutka kada je ostao sam sa sinom, u čudu i strahu za sopstvene živote.

Ispričao je da je brzo ubacio rezervnu gumu, dizalicu i ključ na zadnji sic kad je ponovo zapraštalo.

“Rekao sam Adrianu da brzo sedne za volan i vozi napred. Iako poluinvalid, Adrian nas je odvezao 700-800 metara dalje od barikade, ali dalje nijesmo mogli jer je samo jedna guma bila ispravna. Rekao sam da stane sa desne strane na jedno proširenje kako bih zamenio makar prednju gumu, misleći da smo izbegli veće nevolje ali je horor nastao tek tada”, tvrdi Enver.

U trenutku kada je stavio prvi šraf na gumu, odjeknula su dva pucnja i iz mraka izronila dva maskirana čoveka. Enver i Adrian se sećaju da su obojica imali automatske puške i da je jedan na vrhu imao bajonet a drugi baterijsku lampu.

“Rekli su mi da skinem dva lanca sa vrata, samo jedan imao je oko 70 grama zlata. Adrianu su naredili da im da torbicu, ali je on odbio. Tada su mu pucali iznad glave i pomislio da je to kraj. Adrian im je nakon toga bacio torbicu, oni su vikali, držali uperene puške u nas i na kraju pobegli niz brdo prema potoku ili reci”, ispričao je Enver.

Nasradini tvrde da su u pljački ostali bez 1.050 eura, dva mobilna telefona veće vrednosti, ručnog sata “fosil”, ključa od “golfa” V, bankovnih kartica, vozačke dozvole... Kažu da je sa novcem koji im je otet, vrednost opljačkane robe blizu šet hiljada eura, ali ne znaju da li putnici koje su vozili i momci koje su sreli na barikadi imaju bilo kakve veze sa pljačkom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track