IŽIVLJAVANJE NA KOSOVU: Baka Persi (75) zatvor jer je isterala krave iz dvorišta!
Foto: Printscreen

Skandalozna presuda

IŽIVLJAVANJE NA KOSOVU: Baka Persi (75) zatvor jer je isterala krave iz dvorišta!

Crna Hronika -
GNJILANE - Sud u Gnjilanu kaznio je srpsku staricu Persu Stojković (75) zbog “flagrantnog narušavanja javnog reda i mira”. Izvršnom presudom suda u Gnjilanu, 75-godišnja Persa Stojković iz sela Paralovo, osuđena je na novčanu kaznu od 50 evra ili tri dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira.

Kriva je, kako je rekla TV Puls iz Šilova, samo zato što je, čuvajući baštu, isterala sa svog imanja krave koje su vlasništvo albanske porodice Ibiši iz susednog sela Žegovačka Vrbica.

Dobila je i presudu i batine, prenosi TV Puls, a policija sve zna o napadu na staricu. Emina Mahmuti, direktor Kosovske policije za region Gnjilana, kaže da je protiv Ibišijevih podneto devet krivičnih prijava. Persini sinovi podržavaju majčinu odluku da će pre u zatvor, nego da plati kaznu za nešto za šta nije kriva. Blagica Trajković, prva komšinica izjavila je da ako ide Persa i ostali bi u zatvor.

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović izjavio je da su Ibišijevi od ranije poznati lokalnim organima reda. Protiv njih je podneto više prijava zbog nasilja, ali to ih ne sprečava da i dalje atakuju na tuđe, rekao je Ivanović. Selo Paralovo čini 16 razdvojenih mahala u kojima žive Srbi i Albanci.

Posle sukoba, ovde je ostalo pedesetak srpskih kuća sa 150 ljudi. Tu gde su Stojkovići, samo su tri kuće opstale i niko ih ne dira osim Ibišijevih, prenosi TV Puls.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track