HEROJSKI PODVIG: Ovo je policajac koji je sprečio krađu torbe sa novcem i dokumentima

Na ulicama Niša

HEROJSKI PODVIG: Ovo je policajac koji je sprečio krađu torbe sa novcem i dokumentima

Crna Hronika -
Brzo sam ga sustigao i savladao, ali se on grčevito otimao i tom prilikom sam iščašio koleno, priča policajac Miloš Milojković

NIŠ - Policajac Miloš Milojković iz Niša uhvatio je Piroćanca S. V. (26) neposredno nakon što je od jednog Nišlije ukrao torbu sa oko 50.000 evra.

- Vraćao sam se s drugog zadatka kad sam primetio muškarca s torbom u ruci kako trči Prvomajskom ulicom. Neko je povikao: „Držite lopova!“ Shvatio sam da je taj čovek kradljivac i trkom sam krenuo za njim. Kad me je ugledao, bacio je torbu, a zatim i svoju jaknu - priča Milojković, koji je vođa sektora policijske ispostave Medijana PU Niš, i dodaje:Jurio ga i povređen- Brzo sam ga sustigao i savladao, ali se on grčevito otimao i tom prilikom sam iščašio koleno. On je to iskoristio, uspeo je da se istrgne i nastavi da beži. Bez obzira na povredu, ponovo sam ga pojurio, stigao i stavio mu lisice, a zatim pozvao policijsku patrolu.Kad je lopov savladan, Milojković se vratio do mesta gde je bacio torbu.

- Tek kad sam joj prišao, video sam da to nije torba, već neka jastučnica u kojoj su bile dve kese. Zgranuo sam se kad sam video da je puna evra - objašnjava ovaj hrabri policajac.

Policija je potvrdila da je S. V. u četvrtak u 12.20 časova oteo od oštećenog torbu s novcem i platnim karticama i mobilni telefon. Osim njega, uhapšeni su takođe Piroćanci V. D. (42) zbog podstrekivanja i D. T. (47) zbog pomaganja.Tipovali oštećenog- Prema dosadašnjim saznanjima, V. D. je saznao da oštećeni ima veću sumu novca i nagovorio je S. V. da ga opljačka.

U četvrtak su ga V. D. i D. T. dovezli iz Pirota i ostavili u blizini stana žrtve, a oni su se vratili nazad. S. V. je čekao da se oštećeni pojavi i, kad ga je video s torbom, istrgao mu je iz ruke i počeo da beži - kažu naši sagovornici iz istrage.Osim za tešku krađu, S. V. će odgovarati i za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Po nalogu zamenika Osnovnog javnog tužioca, trojici lopova određeno je zadržavanje do 48 sati.M. M.

Nije mu prvi put

VEĆ HVATAO LOPOVE NA DELUMiloš Milojković kaže da mu ovo nije prva akcija ovakve vrste.

- U policiji sam tri i po godine i obavljajući policijske zadatke i ranije sam imao hvatanja na delu. Međutim, ovo je prvi put da sam nekog uhvatio sa ovolikim plenom - kazao je Milojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja