KRVAVO UBISTVO U OHRIDU: Srpski turista na smrt pretukao Makedonca, pa se krio u hotelskoj sobi
Foto: Printscreen Ohrid Net

Dvojica Srba prijavljeni za prikrivanje

KRVAVO UBISTVO U OHRIDU: Srpski turista na smrt pretukao Makedonca, pa se krio u hotelskoj sobi

Crna Hronika -
Ohrid je juče sa tugom ispratio Dimitra Matiloskog (27), mladića kog je u novogodišnjoj noći nasmrt pretukao Kraljevčanin B.U. (29), koji će suđenje za ubistvo sačekati u pritvoru. Dimitar je sahranjen juče na gradskom groblju u Ohridu.

U međuvremenu, Odeljenje unutrašnjih poslova u Ohridu podnelo je krivičnu prijavu za teško ubistvo mladića protiv Kraljevčanina B. U. (29), kao i protiv dvojice njegovih prijatelja M. P. (26) i G. P. (25), koji su prijavljeni za prikrivanje ubistva. Nadležni sud odredio im je, po predlogu tužioca, pritvor od 30 dana.

Napadač i njegovi prijatelji bili su turisti koji su Novu godinu želeli da dočekaju u Makedoniji. Prema prvim nalazima policijske istrage, u novogodišnjoj noći, 1. januara, osumnjičeni B. U. je Matiloskog napao ispred kafića hotela “Tabana”, u kom je odseo sa dvojicom saučesnika. Do sukoba je došlo prvo u lokalu, a taman kada se učinilo da se situacija smirila, Kraljevčanin je Makedonca presreo na ulici ispred kafića, oborio ga na zemlju udarcima u glavu, a zatim nastavio da ga udara rukama i nogama dok je ovaj ležao na zemlji. Matiloski je kasnije od povreda preminuo u bolnici. Nakon tuče B. U. se vratio u objekat, gde su ga dočekala dvojica prijatelja. Njih dvojica su da bi prikrili delo najpre smestili B. U. u sobu svojih prijatelja u istom objektu, a kasnije, kad su se uverili da je to bezbedno, B. U. vratili u njegovu sobu. Policija je u pomenutoj sobi pronašla krvavu odeću ubice.

Ni policija, ali ni osoblje “Tabane” nisu juče hteli detaljnije da opišu kako je do incidenta došlo, kao ni da otkriju imena uhapšenih.

Srpsko-makedonski okršaj i u Italiji

Još jedan srpsko-makedonski okršaj dogodio se tokom prazničnih dana u Pjaćenci, kada je neimenovani Srbin (38) izbo Makedonca (32) ispred lokala. Uhapšeni je policiji rekao da je Makedonac nasilno pokušao da ga natera da uđe u klub, pa je zato morao da potegne nož.

Prema nezvaničnim informacijama, žrtva je izašla ispred lokala da bi zapalila cigaretu. U tom trenutku naišao je Srbin sa automobilom i odmah počeo svađu koja je kulminirala kada je “skakavcem” izbo Makedonca - prvo u desnu butinu, a zatim i u levi bok. Pritom je uzvikivao: “Ubiću te!” Policija je ubrzo uhapsila Srbina. Na suvozačkom sedištu Srbina nalazio se nož skakavac, kojim je pokušao da usmrti Makedonca.

I Srbin ubijen u Ohridu 2010.

Sukoba srpskih i makedonskih mladića u Ohridu bilo je i prethodnih godina. Najteži incident dogodio se 2010. godine, kada su Mitar Kostoski, Ilče Jonoski i Gojko Naumoski nasmrt pretukli srpskog turistu Beograđanina Dejana Novakovića (34) u diskoteci “Havana”. Tuči je takođe prethodila banalna svađa, a Novaković je usmrćen udarcem u grudi.

(Blic/Mihailo Jovićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja