DRAMA: Vatrogasac iseljen a komšije pohapšene
Foto: Beta

Dorćol

DRAMA: Vatrogasac iseljen a komšije pohapšene

Beograd -
Izgubili smo sve. Sada ne znam gde ćemo deca i ja. Supruga je završila u bolnici. Više mi i nije važna imovina, bitno mi je da ona bude dobro, rekao je vatrogasac

BEOGRAD - Četvoročlana porodica vatrogasca Zorana Matića koji je nedavno pretio da će dići u vazduh celu porodicu, danas je iseljen iz stana u Višnjićevoj ulici 9 na Dorćolu uz intervenciju policije. Naime, prilikom iseljenja Matića, uhapšeno je desetoro građana koji su došli da ga podrže u nameri da sačuva stan.Ispred zgrade okupili su se prijatelji, komšije, kao i drugovi Matićević maloletnih ćerki, a među privedenim nalazi se i nekoliko roditelja koji su došli po svoju decu kada su čuli da protestuju ispred zgrade.Nešto pre ulaska policije u stan, Zoranovoj ženi Radi je pozlilo, a pomoć joj je odmah ukazala Hitna pomoć."Izgubili smo sve. Sada ne znam gde ćemo deca i ja, supruga je završila u bolnici. Više mi i nije važna imovina, bitno mi je da ona bude dobro", rekao je Matić.

Podsetimo, Matić tvrdi da je stan legalno kupio 1999. godine i za njega "Inžinjering prometu" dok je stan bio u sivoj gradnji platio 72.000 maraka i u njega uložio još 16.000 maraka.

"Inžinjering promet" je za firmu "Pobeda" koja je bila graditelj stanova izvodio zanatske radove i u kompezaciji dobio četiri stana, od kojih je jedan Matićev.

Kasnije se pojavila advokat Milica Đurković, koja tvrdi da poseduje sve papire za naš stan i da ga je platila 24.000 maraka, rekao je Matić, napominjujući da je ugovor sa njom poništen jer nije izmirila sve obaveze.

U međuvremenu "Pobeda " i "Inžinjering promet" su otišli u stečaj i već 15 godina traje suđenje, na koje Matići nikad nisu ni bili pozvani.

"Ovo je šesti put da sudski izvršitelji pokušavaju da nas isele i ovog puta su uspeli. Stan nam je brutalno otetet na osnovu rešenja Privrednog suda", ispričao je Matić novinarima ispred zgrade.

Matić kaže da je sve urađeno nezakonito, jer je suđenje oko njihove imovine vođeno, a da ih niko nije obavestio o tome.

"Samo su se jednog dana pojavili sa sudskom presudom protiv koje ništa nismo mogli da uradimo", rekao je on.Posledni pokušaj sudskih izvršitelja da isele porodicu Matić bio je 15. oktobra, međutim iseljenje je odloženo iz bezbednosne situacije, jer je Matić pretio da će se zapaliti ukoliko mu policajci uđu u stan.

U stanu porodice Matić trenutno se nalazi policija i sudski izvršitelji, koji su već šest puta pokušavali da ih isele.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track