Drašković: Moj Borise, nevjera ti sjedi uz koljeno

SPO obeležio slavu

Drašković: Moj Borise, nevjera ti sjedi uz koljeno

Politika -
Lider SPO na svoj način prokomentarisao imenovanja Ivice Dačića za mandatara, zbog čega i njegova stranka ide u opoziciju

BEOGRAD - Srpski pokret obnove (SPO) obeležio je danas stranačku slavu Vidovdan."Sve se najbolje vidi na Vidovdan, i ko je vjera i ko je nevjera. Seti se, moj Borise, nevjera ti sjedi uz koljeno, ispod skuta pije ladno vino", obratio se predsednik SPO Vuk Drašković predsedniku Demokratske stranke (DS) Borisu Tadiću u govoru na obeležavanju Vidovdana u sedištu SPO u centru Beograda.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, koji je dojučerašnji strateški partner DS-a, dobio je ranije danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića mandat za sastavljanje nove Vlade Srbije.Drašković je rekao da Srbi kada kažu Vidovdan, misle na Kosovo i obrnuto."Gubili smo Kosovo od drugih, ali pre 12 godina Kosovo smo izgubili od svojih.

Pred istorijom se ne može poreći činjenica da su trojica crnih jahača apokalipse, Slobodan Milošević, Socijalistička partija Srbije i Srpska radikalna stranka svojom suludom politikom tada Srbiju podvele pod bombe najjače vojne sile od kada svet postoji i izgubile Kosovo", naveo je Drašković.

Dodao je da je država Srbija tada proterana sa Kosova, ali da se Kosovo ne može izbubiti, jer su ga Srbi, kao i ranije kada su ga napuštali, premestili u srce i dušu."Danas na Kosovu imamo srpski narod, tamo su nam crkve, manastiri, spomenici, epovi, mitovi. To da čuvamo i zaštitimo i povežemo sa Srbijom jeste najpreči nalog naše nacije i najveći zadatak svake vlade ako je ta vlada odgovorna", rekao je Drašković.

Obeležavanju slave SPO prisustvovali su, pored Tadića, i predsednici Socijaldemokratske partije Srbije i Lige socijaldemokrata Vojvodine Rasim Ljajić i Nenad Čanak, potpredsednici DS Dušan Petrović i Jelena Trivan, funkcioner Liberalno demokratske partije Nenad Milić, kao i predstavnica Demohrišćanske stranke Srbije Olgica Batić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track