Evo kako izazivač Nenada Borovčanina ljubi patos

Spektakl u najavi

Evo kako izazivač Nenada Borovčanina ljubi patos

Ostali sportovi -
Iako je kao i u slučaju borbe sa Borovčaninom najavljuvao da će protivnika naučiti boksu...desilo se upravo suprotno. Meč je trajao samo jednu rundu....

BEOGRAD - Nenad Borovčanin, šampion Evrope u teškoj kategoriji u verziji WBO u Loznici neće braniti titulu u meču s Nemcem Mariom Stajnom, kako je najavljeno, već će mu protivnik u ringu biti Turčin Varol Vekiloglu.

Razlog ove promene je prihvatanje žalbe koju je uložio prvi čovek „Prime Time Berlin“, Roberto Role Komisiji za titule Svetske bokserske organizacije, jer Stajn nije boksovao duže od godinu dana, a Turčin je No 1 na listi čekanja u WBO EUROPE.

Predsednik Komisije WBO EUROPE, gospodin Artur Eleson usvojio je žalbu „Prajm Tajm Berlin“ i na taj način primorao Nenada Borovčanina da u Loznici brani titulu protiv Vekiloglua. Ova promena, iako iznenadna nije zabrinula našeg šampiona.

"Pripremam se za svakog protivnika isto, treniram punom parom u Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta gde imam odlične uslove. Treneri Miroslav Borovčanin i Nebojša Čurović ne dozvoljavaju da imam i jedan neiskorišćen sekund na treningu,a forma ide uzlaznom putanjom. Svakako da će Vekiloglu biti najveći test u mojoj dosadašnjoj karijeri, ali to me čeka iz meča u meč, jer sada boksujem samo sa najboljima. Koliko je ko trenirao i koliko ko zna o boksu, videće se u ringu. Vidim da i Vekiloglu obećava završnu reč u ringu, ali ću se potruditi da moje „reci“ u ringu budu malo teže od njegovih i da obradujem sve svoje navijače zbog kojih želim da kao pobednik podignem srpsku zastavu posle meča!" – rekao je Nenad Borovčanin.

Varol Vekiloglu ima 28 godina, rođen je u Berlinu gde i živi , ali je turskog porekla (nastupa pod nemačkom zastavom). Ima skor 19 (11KO) -3-1 . Od šampionskih pojaseva osvajao je titulu šampiona nemačke i titulu šampiona Evrope u IBF verziji.

"Borovčanina čekam još od 2010 godine kada smo trebali da boksujemo na stadionu Šalkea u predborbi Kličku, ali je tada u poslednjem momentu borba otkazana, pa je on boksovao protiv Očienge. Drago mi je da ovaj put ne bira on protivnika, već komisija WBO. Pripremam se u Antaliji u Turskoj sa trenerom Henri Ginterom , a šta ću pokazati u meču i kakav čas boksa ću održati Borovčaninu vidće se u ringu. Realno, bolji sam od njega i pobediću ga pre isteka 12. runde!“ – samouveren je Varol Vekiloglu.

A kako boksuje naredni Borovčaninov rival možete da se uverite na ovom video snimku, koji je nastao tokom meča za titulu IBF inter-kontinantalnog šampiona u superteškoj kategoriji, 14. oktobra 2011. u Nemačkoj. Njegov protivnik je tada bio stameni Konstantin Ajrih. Iako je kao i u slučaju borbe sa Borovčaninom najavljuvao da će protivnika naučiti boksu...desilo se upravo suprotno. Meč je trajao samo jednu rundu....

http://www.youtube.com/watch?v=Ww-yqU2reLE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track