File predao nacrt okvira za pregovore telima EU
Foto: Dado Djilas

File predao nacrt okvira za pregovore telima EU

Politika -
Evropski komesar za proširenje poslao je danas nacrt okvira za pristupne pregovore sa Srbijom konsultativnim telima EU i sprema se da za manje od dve nedelje poseti Beograd

BEOGRAD - Evropski komesar za proširenje Štefan File poslao je danas nacrt okvira za pristupne pregovore sa Srbijom konsultativnim telima EU i sprema se da za manje od dve nedelje poseti Beograd, rekao je Fileov portparol Peter Stano.

Nacrt smo poslali na konsultacije nadležnim službama EU i on će vrlo brzo biti dostavljen zemljama članicama”, najavio je on.

Pojedini mediji u Srbiji pogrešno su naveli da će File danas dostaviti nacrt okvira nadležnim telima u Srbiji, što nije tačno jer se radi o internoj proceduri unutar Komisije, objasnio je Stano. Posle konsultacija, finalna verzija nacrta naći će se pred zemljama članicam, a radne grupe Saveta će ga usvojiti.

"Očekujemo da se to dogodi pre letnje pauze”, rekao je Stano.

On je najavio da će komesar File za manje od dve nedelje doputovati u Beograd, kako bi sa predstavnicima vlasti razgovarao o nastavku priprema za pristupne pregovore. Nadamo se da će skrining početi čim prodju godišnji odmori, istakao je Stano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track