Fotograf Tom Stodar na lažima o Srbima gradi karijeru
Foto: Tom

Antisrpska propagandna izložba u Londonu

Fotograf Tom Stodar na lažima o Srbima gradi karijeru

Politika -
Srbi su predstavljeni kao zločinci, dok su Albanci sa Kosova i Metohije i Muslimani iz Bosne i Hercegovine predstavljeni kao žrtve. Pritom su izneti podaci koji nisu istiniti

LONDON -U Londonu je na otvorenom postavljena izložba fotografa Toma Stodarta koja na krajnje nekorektan i ružan način govori o Srbima i njihovom učešću u ratovima na ovim prostorima.

Srbi su predstavljeni kao zločinci, dok su Albanci sa Kosova i Metohije i Muslimani iz Bosne i Hercegovine predstavljeni kao žrtve. Pritom su izneti podaci koji nisu istiniti, prenosi sajt Srbel.

Pogledajte neke od fotografija i objašnjenje koje ih prati!

Albanija 1999 – Posle dolaska sa Kosova u izbeglički kamp u Kukeš, u Albaniju, porodica koju su srpske snage razdvojile na putu, ponovo se okupila. Jedan i po milion kosovskih Albanaca je „etnički očišćen“ tokom proleća.

Bosna 1995. – U julu 1995. godine, najgori slučaj genocida od Drugog svetskog rata se dogodio u Srebrenici, u Bosni. Tokom pet dana, snage bosanskih Srba su preuzele kontrolu nad malim banjskim gradom i odvojile muslimanske muškarce od njihovih porodica. Više od 7.000 muškaraca i dečaka je ubijeno na poljima i dolinama u tom području. Jedan od nekoliko muslimanskih muškaraca koji je pobegao masakru se igra sa svojom decom na tuzlanskom aerodromu, gde je bio postavljen izbeglički kamp da se porodice sklone.

Albanija 1999. – Zbunjene izbeglice prelaze granicu u Kukešu, u Albaniji, nakon što su ih srpske snage u proleće primorale da napuste svoje domove na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track