FURIJA ODLUČILA: Srbija na Španiju u četvrtfinalu

Evrobasket

FURIJA ODLUČILA: Srbija na Španiju u četvrtfinalu

Košarka -
Španci su očito propustili priliku da pogledaju zrelu igru ekipe selektora Ivkovića protiv Litvanaca, a posebno Francuza, a izostanak Miloša Teodosića sa Evrobasketa izbrisao im je iz sećanja i poraz u četvrtfinalu Mundobasketa u Turskoj 2010. godine

U sredu na Španiju.

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaće se u četvrtfinalu Evrobasketa u Sloveniji sa selekcijom Španije, koja je posle sramnog poraza od Italije (86:81) nakon produžetka zauzela četvrto mesto u grupi "F".

Italija je odlično počela meč i posle prviih deset minuta vodila 24:12, ali je posle toga na terenu dvorane "Stožice" postojao samo jedan tim - Španija, koja je do poslednjih 20 sekundi imala 70:68, pošto je Rudi Fernandez promašio dva bacanja. Italija je krenula u napad, a Datome je u poslednjoj sekundi gotovo bez odbrane pogodio zicer za produžetak 70:70.

U dodatnih pet minuta selekcija Španije se bukvalno šetala po terenu, kao da je želela da izgubi što se na kraju i dogodilo.

Španija, je posle poraza Grka od Hrvata (92:88) nakon dva produžetka, mogla da odluči sa koje će pozicije u razigravanje. Odlučila je da porazom zakaže meč sa slekcijom Srbije, sa kojom će po njima biti lakše nego sa Litvanijom.

Španci su očito propustili priliku da pogledaju zrelu igru ekipe selektora Ivkovića protiv Litvanaca, a posebno Francuza, a izostanak Miloša Teodosića sa Evrobasketa izbrisao im je iz sećanja i poraz u četvrtfinalu Mundobasketa u Turskoj 2010. godine. Ne znqaju Španci da se u sportu kalkulacija nikada ne isplati. Vreme je da se podsete.

Evrobasket

Četvrtfinale

Srbija - Španija

Litvanija - Italija

Francuska - Slovenija

Ukrajina - Hrvatska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track