Gračanica: Protest radnika protiv administrativnog čišćenja Srba!
Foto: Youtube

Apel srpskim poslanicima

Gračanica: Protest radnika protiv administrativnog čišćenja Srba!

Politika -
Ovaj protest je u ime svih onih koji su protiv izbornog zakona kojim se pokazuje da se ne žele Srbi na Kosovu niti u kosovskim institucijama, rekao je Vladeta Kostić, predsednik Građanske inicijative Srpska

GRAČANICA - Predsednik Građanske inicijative "Srpska" Vladeta Kostić pozvao je danas, sa protesta radnika opštine Gračanica, sve srpske poslanike u Skupštini Kosova kao i poslanike ostalih manjina da napuste rad parlamenta Kosova.

Ovaj protest je, rekao je Kostić, u ime svih onih koji su protiv izbornog zakona koji Skupština Kosova i vlada Kosova nameću da se usvoji.

"Ovaj izborni zakon znači administrativno čišćenje Srba sa Kosova. Sa ovim izbornim zakonom Vlada Kosova i Skupština Kosova pokazuje da ne žele Srbe na Kosovu niti u kosovskim institucijama. Izjave vlade Kosova i skupštine Kosova o svim integracionim procesima potvrđuju se ovim zakonom o izborima kao deklarativne", rekao je Kostić.

Gradonačelnik opštine Gračanica Branimir Stojanović je rekao da je rešenje izmena onih tačaka za koje se zalažu Srbi, a to su rezervisana mesta i sve ostalo oko podataka glasača. Ovim zvanična Priština želi, dodao je on, da spreči Srbe da izlaze na izbore.

Kako se sazanje protesti su danas održani u svih 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu.

http://www.youtube.com/watch?v=8t9Ktz2IXjg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track