GUDBAJ SER: Old Traford se oprostio od Fergusona

Kraj velike karijere

GUDBAJ SER: Old Traford se oprostio od Fergusona

Fudbal -
Pre početka meča Mančester junajted - Svonsi fudbaleri špalirom i aplauzom pozdravili trofejnog menadžera
1 / 4

Legendarni menadžer fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson doživeo je ovacije i počasni špalir na svom oproštajnom meču na Old Trafordu u kojem su "crveni đavoli savladali Svonsi 2:1.

Fudbaleri obe ekipe stali su u red i aplauzom potdravili izlazak na teren 71-godišnjeg stručnjaka koji po završetku sezone odlazi u zasluženu penziju. Stadion se crveneo od navijačkih zastavica sa natpisom “šampioni 20/13″.

"Kada sam došao nisam mogao da zamislim šta će mi ovaj klub doneti. Hvala Mančesteru i Junajtedu, svima, koji ste mi ulepšali život. Imao sam sreću da treniram sjajne igrače, svi oni su fantastično predstavljali klub i sva počast ide njima. Povlačim se sa klupe i ubuduće ću uživati umesto da patim sa njima. Uživao sam u pobedama, porazima i preokretima, sve je to deo igre".

"Hvala svima koji su stajali uz mene kada je bilo teško. Želim da na isti način podržite našeg novog menadžera" rekao je Ferguson i potom poželeo da Skols uživa u penziji, a Daren Flečer ubrzo opet zaigra fudbal.

"Svaki igrač mora da zna za koga igra i čiji dres nosi. Nikada ne sme da izda klub", zaključio je Škot.

Pored Fergusona, koji je u karijeri osvojio 38 trofeja u penziju odlazi i Pol Skols i ovo je i njemu poslednji premijerligaški meč u Mančesteru.

http://www.youtube.com/watch?v=jCi7_RvnZuo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track