HAOS U KOSOVSKOJ: Umalo tuča komunalaca i prodavaca knjiga!

Žestoka prepirka

HAOS U KOSOVSKOJ: Umalo tuča komunalaca i prodavaca knjiga!

Beograd -
Iz kontra smera pojavio se crni džip iz koga su izašla četvorica komunalnih policajaca i ušli u kombi u kome je bio naš kolega Stevica koga su izbacili napolje i nameravali da mu zaplene kombi
1 / 16

BEOGRAD – Prodavci knjiga u Kosovskoj ulici našli su se danas popodne na meti Komunalne policije, koja je na prepad oko 15 časova pokušala da zapleni žuti kombi iz koga se prodaju školski udžbenici.

Prodavci knjiga su munjevito reagovili i sprečili komunalce da otmu kombi i krenuli da se naguravaju i svađaju sa njima.

- Jutros su komunalci bili, ali su otišli, da bi popodne iz kontra smera pojavio se crni džip iz koga su izašla četvorica komunalnih policajaca i ušli u kombi u kome je bio naš kolega Stevica koga su izbacili napolje i nameravali da mu zaplene kombi, izjavio je jedan od prodavaca.

Prema njegovim rečima došlo je svađe i prepirike zbog čega su komunalci pozvali policiju. Kao pojačanje je stiga i interventna jednica policija.

Jedan broj prodavaca izrazio je revolt ponašanjem komunalne policije tako što je seo na ulicu i blokirao saobraćaj u Kosovskoj ulici.

- Ova Kosovska kao institucija postoji skoro 30 godina. Ono što je ključna stvar je da ljudi nemaju da palte školovanje dece. Iako kažu da su udžbenici besplatni cena kompleta za osim razred košta 18.000 dinara, a kod nas taj komplet košta oko 7.000 dinara. Mi nikome nekvarimo posao, kaže prodavac.

Prema njegovim rečima prodavci su poslali dopise predsedniku opštine Stari grad Dejanu Kovačeviću, koji nije bio prema njihovim rečima zainteresovan za bilo koju priču sa njima.

- Pošto gospodin Kovačević nije bio zaintersovan prodavci su poslali zahtev za prijem kod gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, ali su dobili obaveštenje da je njihov zahtev prebačen na pomoćnika gradonačelnika Danila Bašića, kažu prodavci.

Sukob između komunalne policije, policije je rezultirao privođenjem trojice prodavaca.

http://www.youtube.com/watch?v=9JgJOAaCvUY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track